Više gostiju i para

Često čujemo da je do prekida dolazilo zbog preopterećenja ali prije mislim da je elektroenergetska infrastruktura u gradu zrela za temeljnu sanaciju- kazao je on. Dodao je da je kao rezultat ekstremno visokih temperatura na području opštine tokom sezone izbilo 204 požara koji su zahvaljujući brzim intervencijama Službe zaštite, prošli bez većih materijalnih šteta
4 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 18.09.2015. 13:38h

Sezona u Ulcinju bila je na značajno kvalitetnijem nivou u odnosu na prošlu godinu što se reflektovalo daleko većim brojem prijavljenih gostiju i kroz bolju naplatu opštinskih taksi i naknada- kazao je juče novinarima predsjednik Opštine Fatmir Đeka na izmaku sezone koju su obilježili gotovo rekordni rezultati uz neke manjkavosti, poosebno u napajanju električnom energijom tokom jula i avgusta.

Đeka je naglasio da su prihodi po osnovu boravišne takse veći za 46% u odnosu na lania da je broj prijavljenih gostiju za prvih osam mjeseci zabilježio rast sa 28 na 75 hiljada. Prihodi po osnovu poreza na nepokretnosti rasli su za 8,5% a naknada za korišćenje privremenih lokacija 50 odsto. Izdato je 797 dozvola za registaciju smještaja u odnosu na 227, koliko je bilo lani. Đeka je izrazio zadovoljstvo što tokom sezone nije bilo problema u vodosnadbijevanju i podsjetio da je grad u špicu kuburio sa čestim nestancima struje.

Često čujemo da je do prekida dolazilo zbog preopterećenja ali prije mislim da je elektroenergetska infrastruktura u gradu zrela za temeljnu sanaciju- kazao je on. Dodao je da je kao rezultat ekstremno visokih temperatura na području opštine tokom sezone izbilo 204 požara koji su zahvaljujući brzim intervencijama Službe zaštite, prošli bez većih materijalnih šteta.

Vanredno o kreditima u srijedu

Predsjednik SO Fuad Hadžibeti zakazao je za srijedu vanrednu sjednicu lokalnog parlamenta nakon današnje sjednice kolegijuma. Odbornici će raspravljati samo o dvije tačke dnevnog reda- davanju saglasnosti na kredit KHW banke za rekonstrukciju vododovodne i kanalizacione mreže u iznosu od 20 miliona eura i davanju saglasnosti na kredit Evropske investicione banke od 5 miliona eura za sanaciju glavne gradske kolektroske mreže.

Bonus video: