Đukanović čestitao Dan opštine Nikšić

Đukanović je podsjetio da će u politici Vlade u neposrednom periodu posebna pažnja biti posvećena revitalizaciji i pokretanju industrijske proizvodnje
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 18.09.2015. 10:22h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 18. septembra - Dana opštine Nikšić, čestitku predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, predsjednici Skupštine opštine Sonji Nikčević, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Nikšića.

„Vjerujem da će proteklu godinu Nikšićani pamtiti po nagovještaju postepenog izlaska iz krize koja gotovo deceniju potresa evropsku i svjetsku ekonomiju, posebno region u kojem živimo. Crna Gora je i u takvim uslovima uspjela da očuva političku i ekonomsku stabilnost, a znaci promjena i napretka kroz komunalne, infrastrukturne i druge projekte vidljivi su i u našoj najvećoj opštini. Na tom dobrom kursu lokalna uprava se može osloniti na podršku i pomoć Vlade, koja je maksimalno posvećena stvaranju povoljnijih uslova za biznis i privlačenje stranih investicija”, istakao je predsjednik Vlade.

Đukanović je podsjetio da će u politici Vlade u neposrednom periodu posebna pažnja biti posvećena revitalizaciji i pokretanju industrijske proizvodnje, u čemu Nikšić, kao i u korišćenju energetskih potencijala, ima velike komparativne prednosti.

„Vjerujem da sve to vodi blisko boljem sjutra za sve ljude Nikšića i Crne Gore. Potvrda tome je i stalni progres u pregovaračkom procesu sa EU, kao i realni izgledi da naša zemlja dobije poziv za članstvo u NATO na Ministarskom sastanku u decembru ove godine”, navedeno je u čestitki Đukanovića.

Bonus video: