Medojeviću ne daju na posao

Izvršni direktor “Tare” Vujović prijavio Medojevića da mu je prijetio
133 pregleda 2 komentar(a)
Fabrika Tara, Foto: Dragana Šćepanović
Fabrika Tara, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.09.2015. 17:15h

Predsjednik sindikata fabrike oružja “Tara” iz Mojkovca Marinko Medojević juče je, odlukom borda direktora privremeno udaljen s posla.

Kako je Medojević kazao neposredno prije početka smjene, juče ujutro, telefonom su ga s prijavnice fabrike, obavijestili da neće moći da uđe u fabriku i da je to odluka borda direktora. Predsjednik sindikata tvrdi da je razlog za to činjenica da je prije nekoliko dana “Vijestima” ispričao da je, zbog sindikalnih aktivnosti, šikaniran od poslodavaca, te da su uslovi rada za većinu zaposlenih u toj firmi izuzetno loši.

“To je razlog, tvrdim. Naravno, zabrana da uđem na radno mjesto je nastavak šikaniranja koje trpim od kada postavljam 'nezgodna pitanja' i bavim se onim što mi je i posao kao predsjedniku sindikata. Ne znam do kada važi ta zabrana, a nijesam pismeno dobio ni obrazloženje. Jasno vam je o kakvom je odnosu riječ i jasno je da će se pritisci na mene nastaviti”, kazao je Medojević

On je juče o svemu obavijestio i inspekciju rada i očekuje da će nadležni zaštiti njegova prava iz radnog odnosa.

Izvšni direktor “Tara Aerospace and Defence Product”, Igor Vujović, međutim , tvrdi da ga je Medojević u utorak poslije podne zvao telefonom i uputio prijetnje njegovoj porodici i njemu. Vujović je sve to prijavio podgoričkom CB-u.

“Do sada sam sa Medojevićem imao korektnu saradnju i ne mogu da objasnim njegovo ponašanje. Zvao me telefonom i prijetio. Naročito sam uznemiren što je prijetnje uputio i mojoj porodici. Zbog toga sam sve prijavio policiji. S obzirom na jako korektne odnose do sada, nijesam želio da ga krivično gonim. Ukoliko se takvo ponašanje nastavi, biću prinuđen i na to , a sve u cilju da zaštitim svoju porodicu sebe”, kazao jeVujović. On tvrdi da je odluku borda direktora, čiji su članovi većinom stranci, koji trenutno nijesu u Crnoj Gori, dobio elektronskom poštom. Vujović je negirao da je zabrana predsjedniku sindikata da uđe u fabriku posljedica njegove izjave za “Vijesti”.

Medojević kaže da je razgovarao s Vujovićem jer je bio ljut zbog činjenice da je on zakazao razgovor s predsjednikom sindikata metalaca CG Draganom Mijanovićem bez prisustva predsjednika sindikata mojkovače fabrike.

“Čak i da je Vujović ono što sam mu rekao shvatio kao prijetnju, ne razumijem kako to može biti razlog toga da mi zabrane ulazak na radno mjesto. Nijesam imao s njim nikakav sukob na radnom mjestu niti sam napravio grešku na svom poslu”, rekao je on.

Bonus video: