ALFA Centar: Nikšić nije grad homofoba

Nikšićka policija je zbog bezbjedonosnih razloga po treći put zabranila da LGBT Forum Progres i “Hiperion” organizuju tzv. akademsku šetnju ponosa. Prajd je trebalo da se održi 18.septembra, na Dan oslobođenja Nikšića
60 pregleda 6 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.09.2015. 14:04h

NVO „Alfa centar“ iz Nikšića uputila je otvoreno pismo izvršnom direktoru LGBT Forum Progres Stevanu Milivojeviću u kome ističu da dobro poznaju grad u kome žive i sugrađane i odbijaju svaku pomisao da je riječ o “gradu fomofoba”, kako je Milivojević u saopštenju naveo.

“Nikšićanke i Nikšićani su otvoreni, vedri, slobodoumni, hrabri i iznad svega gostoprimni građani. Još od Anagastuma, Anderbe, Onogošta i Nikšića u njemu slobodno žive ljudi različitih religija, političkih i seksualnih opredjeljenja. Zajednički se trudimo da unaprijedimo kvalitet života u našem gradu u okvirima i na način za koji smatramo da je najbolji”, navodi se u pismu “Alfa centra”.

Nikšićka policija je zbog bezbjedonosnih razloga po treći put zabranila da LGBT Forum Progres i “Hiperion” organizuju tzv. akademsku šetnju ponosa. Prajd je trebalo da se održi 18.septembra, na Dan oslobođenja Nikšića.

“Smatramo da je izbor datuma ‘Nikšić prajda’ izabran prilično nespretno i smijemo tvrditi dosta provokativno imajući u vidu ‘Septembarske dane’ i Dan oslobođenja grada kada smo svi prilično opterećeni i zauzeti oko realizacije velikog broja aktivnosti”, navodi se u pismu Dedovića koji poziva Milivojevića i njegove kolege iz LGBT Foruma Progres da im se pridruže sjutra na glavnom gradskom trgu da skupa uživaju u programu koji je pripremio „Dobri duh Nikšića“.

Bonus video: