Trijumfovao sa ulovljenom sabljarkom od 50 kilograma

Ovaj brzi predator i jedan od riba koja je najcjenjenija među tzv. big-game sportskim ribolovcima, ulovljena je u ranim jutarnjim satima na otvorenom moru, na 10 milja jugozapadno od ostrva Mamula, na mamac-živog škombra
270 pregleda 2 komentar(a)
Mišo Klep, Foto: Una
Mišo Klep, Foto: Una
Ažurirano: 17.09.2015. 12:47h

Mišo Klep iz Tivta dobitnik je prve nagrade u avgustovskom kolu nagradne igre „Ulov mjeseca“, koju za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more, „Una“ iz Tivta.

Klep je prvo mjesto osvojio sa ulovom kakav odavno nije viđen u ovoj nagradnoj igri – sabljarkom težine 50 kilograma. Ovaj brzi predator i jedan od riba koja je najcjenjenija među tzv. big-game sportskim ribolovcima, ulovljena je u ranim jutarnjim satima na otvorenom moru, na 10 milja jugozapadno od ostrva Mamula, na mamac-živog škombra.

Drugo mjesto pripalo je Milanu Kolariću iz Bara, koji je u akvatorijumu oko rta Volujica štapom iz čamca sa takođe živim škombrom kao mamcem, ulovio tunu težine 67,5 kilograma.

Njegov sugrađanin Miroslav Ciganović bio je treći sa ulovljenim pagrom težine osam kilograma. Pagar je ulovljen na pendulu, na dubini od 37 metara u barskom akvatorijumu, a mamac je bio živi šnjur.

Bonus video: