Da djeca vide nešto više od rijalitija

Predsjednik Skupštine stanara Sabahudin Musić kazao je da sljedeći put planiraju da uključe i djecu iz zgrade, jer ih ima puno koja idu u Muzičku školu
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2015. 08:35h

Stanari zgrade “Zetagradnje” na Tuškom putu organizovali su sinoć mini koncert klasične muzike kako bi pružili porodicama razlog da se okupe.

Skupština stanara juče je u atrijumu zgrade, priredila nastup svojih komšija flautiskinje Slađane Božović, violiniste Igora Pejovića i klaviriste Novaka Pavličića.

Ideja je nastala spontano, a komšije su je rado prihvatile.

“Mnogi su čuli Igora kako svira, a i u atrijumu se čuje. Planiramo da organizujemo ovako nešto barem jednom u dva, tri mjeseca”, rekao je upravnik zgrade Zoran Dragaš.

Predsjednik Skupštine stanara Sabahudin Musić kazao je da sljedeći put planiraju da uključe i djecu iz zgrade, jer ih ima puno koja idu u Muzičku školu.

Koncertu je prisustvovao veliki broj djece sa roditeljima. Jedna od njih je i Tatjana Pavličić, koju raduje što djeca mogu, osim druženja, nešto i da nauče o klasičnoj muzici.

“Voljela bih da se što više ovakvih dešavanja održava, da djeca mogu da vide nešto više od rijalitija”, rekla je Pavličićeva.

Igor i Slađana rado su podržali ovu inicijativu i pozvali Novaka. Priredili su raznovrstan repertoar uključujući djela Bramsa, Baha, Vilijamsa i drugih.

“Na ideju došao je Zoran, koji je predložio da nastupimo u našem atrijumu i budemo povod za okupljanje djece i roditelja”, kazala je Božović. Božović je završila Muzičku akademiju na Cetinju, profesor je u Muzičkoj školi u Ulcinju. Pejović i Pavličić su takođe završili Akademiju na Cetinju, učesnici su brojnih festivala i dobitnici nagrada u zemlji i inostranstvu.

Galerija

Bonus video: