Amfilohije: Crnom Gorom vladaju nekrštena djeca krštenih komunista

"Vladaju i pišu zakon oni koji ne vjeruju u Boga, koji ne znaju šta je crkva i šta je vjera. I sad možete da zamislite kakav će taj zakon koji oni pišu da izgleda"
87 pregleda 360 komentar(a)
mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
mitropolit Amfilohije, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Ažurirano: 15.09.2015. 07:48h

Današnja crnogorska država nije trinaestojulska već dvanaestojulska i njom vlada duh "prokletog Sekula Drljevića", rekao je mitropolit Amfilohije tokom liturgije u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

"Danas vladaju nekrštena djeca krštenih komunista. Vladaju i pišu zakon oni koji ne vjeruju u Boga, koji ne znaju šta je crkva i šta je vjera. I sad možete da zamislite kakav će taj zakon koji oni pišu da izgleda. Oni ne znaju da je slobodu vjere prije 1.700 godina proglasio car Konstantin", rekao je mitropolit Amfilohije, prenosi sajt mitropolije crnogorsko-primorske.

Govoreći o Vladinom Nacrtu zakona o slobodi vjeroiuspovijesti, mitropolit je rekao između ostalog da je "u novoj Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko-primorska van zakona".

"Ona se ne priznaje da postoji. I u tom duhu njenog nepostojanja piše i taj novi zakon o slobodi vjeroispovijesti. Njime se predviđa nova nacionalizacija imovine i hramova Mitropolije crnogorsko-primorske i ostalih drevnih episkopija koje postoje u Crnoj Gori".

Mitropolit Amfilohije je upozorio da taj zakon "oni grade na dubinskim raskolima Crne Gore".

"Grade ga na onim nesrećama bratoubilačkim koje su se dogodile od 1941. godine pa do kraja rata i koje su se produžile i do dana današnjega. Oni koji su pobili branitelje ćivota Sveoga Vasilija Ostroškoga četrdeset i treće godine, oni sad hoće da Sveti Vasilije i njegov ćivot postanu državna svojina", kazao je mitropolit Amfilohije.

Dodao je da je namjera da se "svetinje božje predaju raspopovima, onima koji su prokleti od Carigradske patrijaršije".

Mitropolit Amfilohije je zapitao crnogorsku vlast gdje su "Obod", "Košuta", nikšićka željezara, KAP i ostala preduzeća, ko ih je uništio i popljačkao.

"Sve je propalo i narod je danas na prosjačkom štapu. Sve je razoreno, ali imate jednu grupu komunista, ali nekrštenih, koja je prebogata. Milijarde imaju. I imaju osirotjeli narod. Pa bi sad htjeli, pošto su sve ostalo uništili, i hramove i crkve Božje. Htjeli bi manastir ostroški, računaju – tu ćemo se obogatiti", kazao je mitropolit Amfilohije.

Bonus video: