Poslanica Evropskog parlamenta podržala Povorku ponosa u Nikšiću

„Stariji sin plavušan je prisustvovao svom prvom Prajdu kada je imao godinu dana! Maleni nasmješeni sin je već posjetio pet Povorki dok je još bio u mom stomaku. Mi znamo da su i lokalni prajdovi važni! Srećno svima“, navela je Kornelisen
59 pregleda 5 komentar(a)
Marija Kornelisen, Foto: LGBT Forum Progres
Marija Kornelisen, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 14.09.2015. 15:13h

Poslanica Evropskog parlamenta (EP), Marije Kornelisen, podržala je Povorku ponosa u Nikšiću, saopšteno je iz nevladine organizacije LGBT Forum Progres.

LGBT Forum Progres, kako su saopštili, kao dio kampanje koju sprovodi oko predstojeće Povorke ponosa u Nikšiću, vodi virtuelnu kampanju u kojoj pojedinci, organizacije, i kompanije prave fotografije koje sadrže logo Povorke u Nikšiću, ispod koje piše „Ja podržavam Nikšić Prajd“ sa porukom koja ukazuje na važnost organizovanja lokalnih Povorki ponosa pored održavanja povorki u glavnom gradu.

„Ovoj akciji pridružila se i poslanica EP ispred Partije Zelene Ljevice iz Holandije, Marije Kornelisen, koja je zajedno sa članovima svoje porodice, podržala ovaj događaj. U svom obraćanju i javnoj podršci Kornelisen je podsjetila i na činjenicu da su njena djeca, prisustvovala javnim okupljanjima širom regiona“, kazali su iz LGBT Foruma Progres.

Poslanica EP je, kako se navodi, na svom javnom profilu na društvenoj mreži Facebook napisala da podržavaju Nikšić Prajd 2015.

„Stariji sin plavušan je prisustvovao svom prvom Prajdu kada je imao godinu dana! Maleni nasmješeni sin je već posjetio pet Povorki dok je još bio u mom stomaku. Mi znamo da su i lokalni prajdovi važni! Srećno svima“, navela je Kornelisen.

Tu akciju je, kako je saopšteno, pored brojnih pojedinaca iz međunarodne zajednice podržala i grupa aktivista iz lokalnih i međunarodnih nevladinih organizacija, kao i kompanije koje njeguju društveno odgovorno poslovanje.

Bonus video: