Opet ekstremne temperature: Od sredine sedmice preko 38 stepeni

U Crnoj Gori u ponedjeljak će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti
58 pregleda 7 komentar(a)
Podgorica, vrućina, ljeto, Foto: Luka Zeković
Podgorica, vrućina, ljeto, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2015. 19:22h

Prema najavama meteorologa čeka nas izuzetno topla sedmica.

Kako je saopštio meteorolog Branko Micev od sredine sedmice očekuju se visoke tropske temperature vazduha između 38 i 40 stepeni.

"Narednih dana u Crnoj Gori očekuju se povoljne vremenske prilike, biće pretežno sunčano, neuobičajeno toplo za ovo doba godine uz slab do umjeren razvoj oblačnosti u planinskim oblastima, a tokom srijede očekuje se povećano prisustvo visoke oblačnosti. Temperatura vazduha narednih dana imaće stalnu tendenciju porasta, a u najtoplijim oblastima temperatura će imati tropski karakter, što znači da će dostizati i prelaziti 30 stepeni", rekao je Micev.

Na području Podgorice rekordna temperatura vazduha za septembar od kada je počelo zvanično mjerenje temperature (1949. godine), bila je 39 stepeni i izmjerena je 2. septembra 1956. godine.

“Tokom naredne sedmice na osnovu prognostičkog materijala velike su šanse da će ovaj rekord biti dostignut”, rekao je Micev.

U Crnoj Gori u ponedjeljak će biti pretežno sunčano i toplo, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Na sjeveru, tokom jutra po kotlinama magla.

Vjetar slab do umjeren, u sjevernim predjelima i na primorju povremeno umjeren do pojačan, južnih smjerova.

Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 19, najviša dnevna od 22 do 32 stepena

Bonus video: