Okrugli sto o Zakona o slobodi vjeroispovjesti u ponedjeljak u Podgorici

Iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava su kazali da je, zbog kapaciteta prostorije, upućen poziv svima da delegiraju svoje predstavnike koji će iznijeti mišljenje i stavove onih koje predstavljaju
55 pregleda 5 komentar(a)
Kotor javna rasprava, Foto: Siniša Luković
Kotor javna rasprava, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.09.2015. 20:44h

Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti, treći koji je organizovan u okviru javne rasprave o tom dokumentu, biće održan sjutra u Podgorici, najavljeno je iz Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Prethodna dva okrugla stola, koja su trebalo da budu održana u Bijelom Polju i Kotoru, otkazana su zbog tenzija između pristalica Mitropolije crnogorsko-primorske i Crnogorske pravoslavne crkve, zbog kojih je ministar Suad Numanović ocijenio da nema uslova za održavanje skupova.

Iz Ministarstva su naveli da je Javna rasprava počela 3. avgusta, i trajaće zaključno sa sjutrašnjim danom.

"Cijeneći veliku zainteresovanost građana i građanki za Nacrt zakona, molimo sve da pokažu razumijevanje da se ne bi izlazilo iz okvira onoga što Okrugli sto znači”, poručili su iz Ministarstva.

Oni su apelovali na sve zainteresovane da svoje sugestije, primjedbe i komentare, ukoliko već nijesu, dostave na adresu dragutin.papovic@mmp.gov.me, na fax 020 234 198 ili na adresu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Rimski trg 46.

"Svi pristigli komentari biće bravnopravno uzeti u obzir kao i izneseni stavovi na Okruglom stolu”, naglasili su iz Ministarstva.

Okrugli sto u Podgorici biće održan u staroj zgradi Vlade, sa početkom u 11 sati.

Iz Ministarstva su kazali da je, zbog kapaciteta prostorije, upućen poziv svima da delegiraju svoje predstavnike koji će iznijeti mišljenje i stavove onih koje predstavljaju.

Bonus video: