Bar: Učenici OŠ "Jugoslavija" osvojili sve nagrade u finalu kviza "Koliko poznajem svoj grad"

Nagrade najboljim mladim poznavaocima istorije i geografije, ali i muzike, sporta i kulture Bara nagrade je uručio predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević
374 pregleda 0 komentar(a)
Kviz "Koliko poznajem svoj grad", Bar, Foto: Radomir Petrić
Kviz "Koliko poznajem svoj grad", Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 22.11.2018. 16:29h

U finalu kviza "Koliko poznajem svoj grad" održanom danas u Baru, prva tri mjesta osvojili su učenici OŠ "Jugoslavija" Ivan Lukić koji je pobijedio i prošle godine, Matea Šaltić i Dženana Mehadžić, čiji je mentor profesor ove škole Dejan Paladin.

Nagrade najboljim mladim poznavaocima istorije i geografije, ali i muzike, sporta i kulture Bara nagrade je uručio predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević s obzirom da je ovo takmičenje održano u sklopu zvaničnog programa proslave Dana Opštine.

Kviz koji su tradicionalno organizovali NVU "Mediteran Multimedia", bivši NVU "Barinfo" i opštinski Sekretarijat za opštu upravu i društvene djelatnosti, vodio je autor književnik i publicista Željko Milović.

Poklone najboljim takmičarima uručio je i direktor Turističke organizacije (TO) Bar, Emil Kukalj, a pobjednik Ivan Lukić dobio je i posebnu nagradu od Košarkaškog kluba Mornar - sezonsku kartu za sve utakmice.

Uključujući i polufinale održano u utorak, u kvizu je ove godine učestvovalo 30 učenika iz svih deset barskih osnovnih škola, a prvi put od osnivanja kviza jedna škola je ostvarila apsolutni trijumf.

Drugi kuriozitet je da je svih deset godina profesor Paladin imao svog đaka u finalu kviza, kao profesor u školama "Meksiko" i "Jugoslavija".

Bonus video: