ZA OSAMNAEST DANA

Završeno više od kilometra prve biciklističke staze u Podgorici

Radovi su počeli 24. avgusta, a staza, dužine 5.320 metara, će biti od Kraljevog parka i hotela “Hilton”, preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Bulevara Mihaila Lalića, do raskrsnice sa Ulicom Vlada Ćetkovića u Tološima
56 pregleda 0 komentar(a)
biciklistička staza Podgorica, Foto: Zoran Đurić
biciklistička staza Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.02.2019. 19:55h

Radnici „Bemaxa” su za osamnaest dana, koliko   rade  na biciklističkoj stazi, sa obje strane Bulevara Mihaila Lalića u Tološima završili više od jednog kilometra dionice.

Pored biciklističke, koja je izrađena od specijalnog crvenog betona, radi se I pješačka staza.

Kako su “Vijestima” saopštili zaposleni na gradilištu, prva dionica biće završena u oktobru.

Radovi su počeli 24. avgusta, a staza, dužine 5.320 metara, će biti  od Kraljevog parka i hotela “Hilton”, preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Bulevara Mihaila Lalića, do raskrsnice sa Ulicom Vlada Ćetkovića u Tološima.

Menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković ranije je kazao da  biciklističku stazu  grade uz pomoć donacije NR Kine, koja je za to izdvojila 200 hiljada eura, a pješačku finansiraju izvođači. Iz Glavnog grada su naglasili da biciklističke staze neće samo doprinijeti unapređenju saobraćajne infrastrukture i smanjenju saobraćajnih gužvi, već i  kvalitetu života u Glavnom gradu.

“Biciklistička staza ima za cilj jačanje identiteta Podgorice, promovisanje zdravih stilova života, koncepta održive mobilnosti i podizanje ekološke svijesti građana svih starosnih dobi”, naveli su iz Glavnog grada.