Treća faza kampanje "Budi odgovoran" na Žabljaku

Ova faza kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” sprovodi se u saradnji ambasade Velike Britanije,Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoja (UNDP) u Podgorici
0 komentar(a)
Budi odgovoran Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Budi odgovoran Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 12.09.2015. 15:14h

Posjetom info punktu treće faze kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%”, Žabljačani su imali priliku da daju glas za neki od 11 projekata od opšteg društvenog značaja.

Aktivistkinja Svetlana Čukić kaže da je posjeta i interesovanje bila dobra.

"Primjedba Žabljačana je to što na listi nema ni jednog projekta koji se tiče Žabljaka. Razlog je što prošle godine iz ovog grada nije bilo interesovanja niti aplikacija. Ali zato na listi ima puno projekata regionalnog značaja gdje Žabljačani mogu naći svoj interes i gdje su ga danas prepoznali", kazala je Čukić i saopštila da će rezultati glasanja i interesovanje stanovnika grada pod Durmitorom biti poznati u nedjelju.

Da je na listi projekata trebalo da postoji i nešto što se odnosti na Žabljak, smatra i direktor NVO “Centar za razvoj Durmitora”, Darko Stijepović.

"Kako sam informisan od sugrađana koji su glasali, većina njih se opredijelila i dala glas projektu izgradnja i opremanje dijela Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti. To je razumljiv zaključak za koji sam i sam glasao jer sam procijenio da je taj projekat od svih najpogodniji. Negativni događaji ovih dana iziskuju da ljude treba pripremiti za liječenje. Ako se osvrneš oko sebe shvatićeš na šta mislim. Kukasti krstovi na nekoliko fasada u gradu, eksplozije u Podgorici, podmetnuti požari... U žabljačkim zdravstvenim ustanovama ima dovoljno prostora za formiranje jednog odjeljenja kotorske bolnice", kazao je Stijepović.

Ova faza kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” sprovodi se u saradnji ambasade Velike Britanije,Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoja (UNDP) u Podgorici.

Bonus video: