Brajović obišao završne radove na trasi Berane - Lubnice

Brajović je naglasio i da će ova saobraćajnica uticati na kvalitetniju povezanost i dostupnost Bjelasice i Komova
57 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ivan Brajović, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ažurirano: 11.09.2015. 14:08h

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima obišao je dionicu Berane - Lubnice, puta Berane - Kolašin, čija je izgradnja u završnoj fazi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na toj trasi u toku su završni radovi na opremi puta - odbojne ograde, iscrtavanju horizontalne i postavljanju vertikalne signalizacije, zaštitne mreže i ograde na mostovima. Svi radovi se, kako je saopšteno, izvode saglasno ugovorenim evropskim standardima, a radovi će biti završeni i prije ugovorenog roka, a to je 1. oktobar 2015. godine.

"Dionica Berane - Lubnice duga je 10,3 km, a kompletan put oko 22,6 km. Riječ je o jednom izuzetno važnom projektu, koji je od neprocjenjivog značaja ne samo za beransku, već i za sve okolne opštine kojim će se putovanje od Berana do Kolašina skratiti za preko 40 kilometara", kazao je ministar Brajović.

On je naglasio i da će ova saobraćajnica uticati na kvalitetniju povezanost i dostupnost Bjelasice i Komova, što će posebno imati efekta kada je u pitanju turizam u toj regiji, u prvom redu se tu misli na ski centar na Bjelasici.

Izgradnja ovog puta podijeljena jeu dvije faze. Prva je rekonstrukstrukcija dionice od Berana do Lubnica, koja se privodi kraju, a druga faza podrazumijeva izgradnju nedostajućeg dijela puta od Lubnica preko Jezerina do Kolašina. Na toj dionici biće potreban proboj skoro tri kilometara dugog tunela na Vranjaku, ispod prevoja koji se nalazi na 1900 metara nadmorske visine, a u planu je izgradnja i oko 150 metara dugog mosta.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je da su radovi izvedeni veoma kvalitetno i u roku, te da će ova saobraćajnica značiti puno za sve koji gravitiraju području Lubnica i sela u tom kraju.

Ukupna vrijednost radova je oko 6,5 miliona eura, a važno je napomenuti da je, osim rekonstrukcije puta izmješten i lokalni vodovod, kao i sistem za fekalnu kanalizaciju.

Bonus video: