Dan: Danilo Popović ponudio zgradu da se povuče tužba

Kako nezvanično saznaje Dan u Opštini, Popović je predložio da mu se da zemljište koje će osloboditi komunalija kako bi sagradio nove stanove za zaposlene u lokalnoj samoupravi
112 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2015. 07:54h

Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju CFSSI Danilo Popović ponudio je čelnicima Opštine Bar da ustanova na čijem je čelu gradi novu zgradu u tom gradu, ali da se povuče tužba koja je predata Privrednom sudu, piše Dan.

Opština Bar, na čijem je čelu Zoran Srzentić, podnijela je Privrednom sudu u Podgorici tužbu protiv CFSSI, čiji je suvlasnik Vlada Crne Gore, jer smatraju da su oštećeni za 72 stana u zgradama solidarnosti u Makedonskom naselju čija se vrijednost procjenjuje, na više od pet miliona eura.

Popović je juče na sastanku kojem su, između ostalih, prisustvovali Srzentić i predsjednik Skupštine opštine Osman Subašić, tražio povlačenje tužbe.

Kako nezvanično saznaje Dan u Opštini, Popović je predložio da mu se da zemljište koje će osloboditi komunalija kako bi sagradio nove stanove za zaposlene u lokalnoj samoupravi. Pored toga, predlagao je da Subašić predloži Skupštini opštine povlačenje tužbe, ali je on rekao da to neće uraditi.

Subašić je kazao da se odbornicima dostave zaključci sa sastanka i da oni sami odluče šta dalje da se radi. Popović je rekao da je izašao u susret građanima Bara i da je radio u njihovu korist. Nakon toga predlagao je povlačenje tužbe, ali i ponudio izgradnju nove zgrade, gdje bi sagradio 72 stana za zaposlene u opštini, ali i još jedinica koje bi kasnije prodao da nadoknadi troškove gradnje saopštio je Danu sagovornik čije je ime poznato redakciji ovog lista.

Srzentić je, kako navodi, kazao da će sve odluke o daljem postupanju sa Fondom donijeti Skupština.

Pojedini odbornici barskog parlamenta su na sjednici u junu ove godine tvrdili da vrijednost 72 stana za koje je Opština uskraćena prelazi i pet miliona eura, dok su e druge strane neki od njih tražili i zvaničnu procjenu državnih organa zaduženih za upravljanje nekretninama.

SO Bar je u junu donijela odluku da tuži CFSSI, čiji je predsjedik Odbora direktora bivši sindikalni lider Danilo Popović, jer opština nije dobila trećinu stanova kako je dogovoreno sporazumom o gradnji 272 stana solidarnosti u tri zgrade u Baru.

Danilo Popović juče nije želio da govori o sastanku sa predstavncima barske opštine. On je naveo da nije Opština Bar ta koja traži obeštećenje, već CFSSI.

Bonus video: