Mitrović: Nije tačno da mještani brane berbu borovnica

Mitrović je rekao da je bio na katunu i da je grupa berača prošla i da je tom prilikom jedan od njih pucao iz pištolja uvis
128 pregleda 3 komentar(a)
Komovi, sukob, Foto: Privatna arhiva
Komovi, sukob, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.09.2015. 19:17h

Nije tačno da mještani katuna na Komovima brane da se tamo beru borovnice i da prave probleme, reketiraju”, kazao je “Vijestima” Zoran Mitrović, koji je često na katunu, a tamo mu živi brat sa porodicom i drže stoku.

On je reagujući na tekst “Mještani brane drugima da beru”, objavljen u „Vijestima” prošle subote, kazao da se lako može provjeriti sve i da svako može tamo da dođe da bere borovnice.

“Međutim, problem je ta grupa ljudi, koji dolaze i od toga prave biznis. Borovnice beru grebenom, odnosno uništavaju ih, a zna se da je takav način zabranjen”, kazao je Mitrović.

On je rekao da je prošle sedmice bio na katunu i da je grupa berača prošla pored koliba i da je tom prilikom jedan od njih pucao iz pištolja.

“O tome postoji i službena zabilješka policije, sve je prijavljeno. Pored toga, odgovorno tvrdim da nije niko srušio kamen na put, da bi prepriječio put beračima. Na toj dionici, gdje oni tvrde da su mještani srušili kamen, nalazi se dosta nestabilnih stijena i kamenje se stalno obrušava”, kazao je Mitrović.

Mojkovčanin Radovan Radović dva puta je policiji prijavljivao N. I. i M. M., koji su trentno na katunu Komova, jer su, kako tvrdi do sada u više navrata sprečavali berače borovnica iz drugih krajeva da dođu na tu planinu.

Radović je rekao “Vijestima” prošle sedmice, da je nekoliko mještana tamošnjih katuna uzurpiralo planinu i ne dozvoljavaju nikom da beru borovnice na državnoj svojini.

“Umislili su da je planina njihova, pa na sve načine sprečavaju prolazak automobile, prijete, reketiraju i ugrožavaju nam sigurnost. N.I. i M. M., sa S. M. i R. M., svojim terenskim vozilima prepriječe jedini put kojim možemo proći, buše gume, prijete… Na grupu berača je nedavno jedan od njih potezao pištolj”, tvrdi Radović.

On je rekao da ih je na zaobilaznom putu do dijela planine gdje ima borovnica, tvrdi Mojkovčanin, u povratku na cesti dočekao komad stijene i da su prošlog vikenda izbušene gume na čak tri automobile, kojim su Mojkovčani pošli u berbu na Komove.

Bonus video: