Kojičić i predstavnici NVO razmatrali aktuelne probleme LGBT zajednice

Sastanku su prisustvovali predstavnici NVO “Kvir Montenegro”, NVO “Kvir Montenegro Prajd”, NVO“Juventas”, NVO “Centar za građansko obrazovanje”
127 pregleda 2 komentar(a)
Jovan Kojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Jovan Kojičić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.09.2015. 17:20h

Nacionalni koordinator za sprovodjenje Strategije unapređenja kvaliteta života LGBT osoba za 2015 i savjetnik Predsjednika Vlade za ljudska prava, Jovan Kojičić, održao je danas sastanak sa predstavnicima NVO i LGBT zajednice.

Sastanku su prisustvovali predstavnici NVO “Kvir Montenegro”, NVO “Kvir Montenegro Prajd”, NVO“Juventas”, NVO “Centar za građansko obrazovanje”.

"Pitanja koja su bila teme na ovom sastanku, a oko kojih su razmijenili mišljenja su: pitanje obrazovanja, održivosti socijalnih servisa, aktivnosti na pripremi održavanja najavljenih parada ponosa, kao i monitoring i izvještavanje. Povod organizovanja sastanka bilo je razmatranje aktuelnih problema LGBT zajednice, implementacija Akcionog plana za sprovodjenje Strategije, kao i aktivnosti na pripremi najavljenih parada ponosa. Predstavnici nevladinih organizacija, upoznali su Nacionalnog koordinatora sa aktivnostima koje sprovode njihove nevladine organizacije, kao i sa problemima sa kojima se suočavaju prilikom realizacije aktivnosti iz Akcionog plana za implementaciju LGBT Strategije", navodi se u saopštenju Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

U saopštenju se dodaje da će je narednom periodu, u formi konsultacija, Kojičić najavio je tematske sastanke na kojima će tretirati aktuelna pitanja u odnosu na položaj LGBT zajednice.

"Takođe, to će biti samo jedan od oblika u nizu konsultacija koje će Nacionalni koordinator održavati u vezi sa LGBT problematikom", piše u saopštenju.

Bonus video: