Lazović: Iz dana u dan imaćemo sve bolje rezultate u borbi protiv korupcije

"Partnerstvo za otvorenu javnu upravu smatram najpogodnijom inicijativom za vođenje širokog dijaloga sa svim stakeholderima ovog procesa kako bismo došli do željenih rezultata“, rekao je Lazović
7 komentar(a)
Vujica Lazović, Konferencija, Tirana, Foto: Midt.gov.me
Vujica Lazović, Konferencija, Tirana, Foto: Midt.gov.me
Ažurirano: 10.09.2015. 16:53h

Borba protiv korupcije na svim nivoima jedan je od prioriteta Vlade, poručio je ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović na Konferenciji „Balkan OGP Dialogue 2015“, koja je održana u Tirani.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Lazović je kazao da Vlada ima jasnu viziju da, u procesu evropskih i euroatlantskih integracija, mora obezbijediti odgovarajuće kapacitete kako bi stvorili transparentnu, odgovornu, ekonomičnu i efikasnu javnu upravu, ali se ona, kako je naveo, ne može stvoriti preko noći.

„A Partnerstvo za otvorenu javnu upravu smatram najpogodnijom inicijativom za vođenje širokog dijaloga sa svim stakeholderima ovog procesa kako bismo došli do željenih rezultata“, rekao je Lazović.

Prema njegovim riječima, u skladu sa principima Partnerstva za otvorenu javnu upravu, Drugim Akcionim planom definisane su aktivnosti kojima će se umnogome reflektovati posvećenost Vlade ekonomskoj stabilnosti i kvalitetnijem životnom standardu.

„Takođe, u cilju stvaranja i održavanja povjerenja građana u savjesno i odgovorno vršenje poslova od strane javne administracije, borba protiv korupcije na svim njenim nivoima, jedan je od prioriteta Vlade, i uvjeren sam da ćemo iz dana u dan imati sve bolje rezultate na tom polju“, istakao je Lazović.

Kako je naveo, u narednom periodu, kroz obezbjeđenje kontinuiteta reformskih procesa u Crnoj Gori, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, i izgradnjom normativnih i institucionalnih preduslova, Vlada će biti posvećena ispunjavanju standarda i vrijednosti svojstvenih savremenim društvima.

„Razmjena mišljenja i iskustava između država, čiji su predstavnici danas prisutni na ovom skupu, značajno će doprinijeti ispunjenju zajedničkog cilja - stvaranje javne uprave u funkciji zajednice koja će biti sposobna da prihvati dostignuća stabilnih demokratskih institucija, vladavine prava i poštovanja ljudskih prava kroz uspostavljene principe dobre javne uprave“, zaključio je Lazović.

Bonus video: