Budi odgovoran: Građani, glasajte za projekte od društvenog značaja

Na punktovima će moći da glasaju svi punoljetni građani Crne Gore, bez obzira da li su prijavili nepravilnost u oblasti sive ekonomije ili ne, na način da svaki građanin može da glasa samo jedan put
82 pregleda 0 komentar(a)
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Budi odgovoran, Foto: Screenshot
Ažurirano: 10.09.2015. 14:26h

Građani Crne Gore moći će do kraja godine, na info punktovima u deset crnogorskih gradova, da glasaju za projekte od društvenog značaja u okviru treće faze kampanje Budi odgovoran.

Glasanje će, kako je saopšteno, biti organizovano u subotu na Žabljaku od deset do 16 sati ispred zgrade Opštine, a u nedjelju u Nikšiću od deset do 14 sati kod spomenika kralju Nikoli.

Glasanje će biti organizovani u Tivtu odnosno Kotoru 19. septembra, Baru 20. septembra, Ulcinju 26. septembra, Mojkovcu i Kolašinu 3. i 4. oktobra, Herceg Novom 10. oktobra, Budvi 11. oktobra, Beranama i Bijelom Polju 17. i 18. oktobra i Podgorici 5. decembra.

„Precizno vrijeme i mjesta info punktova po gradovima, tim kampanje će objavljivati blagovremeno, putem naloga Budi odgovoran na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kao i putem veb stranice www.budiodgovoran.me“, navodi se u saopštenju.

Na punktovima će moći da glasaju svi punoljetni građani Crne Gore, bez obzira da li su prijavili nepravilnost u oblasti sive ekonomije ili ne, na način da svaki građanin može da glasa samo jedan put.

Projekti za glasanje u okviru treće faze kampanje su nabavka aparata za mehaničku ventilaciju (respiratora) za bebe za Centar za neonatologiju Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore, izgradnja i opremanje dijela Specijalne bolnice za psihijatriju „Dobrota“ u Kotoru, opremanje gradskih parkova i dnevnih cenatara mobilijarom za djecu s invaliditetom.

Projekti obuhvataju i opremanje Dnevnih centara za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Bijelom Polju, Mojkovcu i Ulcinju, nabavku zvučnih semafora za osobe sa oštećenim vidom, podršku starim osobama na teritoriji Prijestonice Cetinje.

Građani mogu glasati i za projekat „Sigurna penzija“, kreditnu liniju za start-up preduzeća za žene i mlade u manje razvijenim opštinama Crne Gore, nabavku posuda za kompostiranje otpada u domaćinstvima u Crnoj Gori, osnivanje edukativnog centra za upravljanje otpadom u Podgorici i izgradnju skloništa za napuštene životinje i pansiona za privremeno čuvanje kućnih ljubimaca.

„Prikupljanje sredstava biće nastavljeno do kraja javne kampanje, 5. decembra. Sve informacije o projektima od društvenog značaja koji su na kratkoj listi za glasanje dostupne su na veb stranici www.budiodgovoran.me“, dodaje se u saopštenju.

Kampanja Budi odgovoran realizuje se u okviru projekta Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije koji se sprovodi u saradnji crnogorske Vlade, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoja (UNDP) u Podgorici.

Bonus video: