Crnu Goru neće pogoditi razorni uragan, ali moguće nepogode

“Najveća opasnost postoji u četvrtak i petak ... a za dane vikenda će biti pretežno sunčano i doći će do osjetnog porasta temperature”, kazao je Micev juče “Vijestima”
167 pregleda 19 komentar(a)
uragan (Novina)
uragan (Novina)
Ažurirano: 10.09.2015. 05:31h

Meteorolog Branko Micev demantovao je da će Crnu Goru danas i sjutra pogoditi razoran uragan, pojasnivši da ćemo ipak biti pod perifernim uticajem ogromnih olujnih grmljavinskih oblaka.

On je kazao da je riječ o oblacima ogromnih razmjera, od čak 200 kilometara, koji bi, ako se pojave, prekrili cijelu Crnu Goru.

Najveća opasnost od oblaka prijeti Albaniji, Grčkoj, jugu Makedonije i Bugarskoj, a uticaj grmljavinskih oblaka, smatra Micev, najviše će se osjetiti u Ulcinju.

“Najveća opasnost postoji u četvrtak i petak ... a za dane vikenda će biti pretežno sunčano i doći će do osjetnog porasta temperature”, kazao je Micev juče “Vijestima”.

On je ocijenio da nema razloga za paniku, jer nije riječ o nečemu što se kod nas nije i ranije dešavalo.

“Ovakva situacija se tokom godine može desiti i više puta. A za ovakve oblake su karakteristične vremenske nepogode, kratkotrajni olujni udari, udari groma, pojava grada, vjetra i kiše jakog intenziteta koje mogu formirati bujične tokove na zahvaćenom dijelu”, pojasnio je Micev.

Iako su mediji u regionu juče pominjali i pojavu uragana, Micev tvrdi da taj fenomen nije moguć na ovim prostorima.

On je kazao da se za region Jadrana i Crne Gore se vezuje i pojava morskih pijavica:

“To je spuštanje usisne vrtložne grane u pravcu zemlje ili mora. Usisna grana je razmjere do par stotina metara i ima rušilački efekat”.

Bonus video: