Prva faza sanacije Potkopa do kraja mjeseca

Zbog nekvaliteno izvedenih radova na hidrotunelu prije 12 godina pokrenuto klizište u kome je stradao veliki broj kuća, putne i elektroinfrastrukture, maslinjaci i groblje
0 komentar(a)
Potkop, Foto: Slavica Kosić
Potkop, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.09.2015. 15:10h

Prva faza radova na sanaciji hidrotehničkog tunela Potkop u Mojdežu trebalo bi da bude završena do kraja mjeseca, a radovi se izvode zadovoljavajućom dinamikom ocjenjeno je nakon što gradilište su danas obišli predstavnici Direkcije javnih radova i Opštine Herceg Novi.

Podsjećamo da je zbog nekvaliteno izvedenih radova na hidrotunelu prije 12 godina pokrenuto klizište u kome je stradao veliki broj kuća, putne i elektroinfrastrukture, maslinjaci i groblje.

Radovi su povjereni podgoričkoj kompaniji Bi kod. Direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković je kazao da Vlada stoji iza ovog projekta.

“Za prvu fazu opredijeljeno je 852.000 eura, ove godine oko 600.000 eura i ona će biti utrošena do kraja ovog posla. Ukoliko bude potrebe za nekim ozbiljnijim inervencijama u starom tunelu kandidovaćemo taj projekat za sredstva iz kapitalnog budžeta za 2016. godinu”, kazao je Živković.

Prva faza sanacije hidrotunela Potkop u Mojdežu počela je u avgustu prošle godine, a projektom su obuhvaćene mjere regulisanja i dreniranja voda iz podzemnih tokova mojdeških izvorišta u cilju otklanjanja potencijalne opasnosti od pokretanja novog klizišta.

Sanacija Potkopa planirana je kroz tri faze. Projekat sanacije je uradila firma Geoportal iz Ljubljane. Vlada Crne Gore je iz budžeta prošle godine za sanaciju Potkopa ukupno opredijelila milion i po eura.