U Podgorci otvorena izložba "Priroda: 34 svjetska čuda"

Izložba će trajati dva mjeseca, a posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa 34 zadivljujuće biodiverzitetske lokacije, u kojima žive brojne životinjske i biljne vrste, koje su ugrožene
66 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2015. 07:04h

Klimatske promjene i ugroženost životinjskih i biljnih vrsta najveća su opasnost po opstanak čovječanstva, jer je sve u prirodi povezano.

To je, između ostalog, rečeno na otvaranju izložbe "Priroda: 34 svjetska čuda", koja je otvorena u Dvorcu Petrovića u Podgorici, u organizaciji Fondacije “Petrović Njegoš”, Francuskog instituta u Crnoj Gori i Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP).

Od kada je debitovala u Parizu 2014. godine, izložba je postavljena u 30 zemalja, a posjetilo je više hiljada ljudi.

Izložba će, kako je najavio princ Nikola, umjesto predviđenih mjesec, trajati dva mjeseca, a posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa 34 zadivljujuće biodiverzitetske lokacije, u kojima žive brojne životinjske i biljne vrste, koje su ugrožene.

Izložbu su otvorili princ Nikola, ambasadorka Francuske Veronik Brumo i direktor CZIP-a Darko Saveljić.

Ona je, kako je pojašnjeno, rezultat saradnje časopisa "Ter sauvage", Nature Picture Library, BirdLife Francuska i Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme.

Njena osnovna poruka je da nije dovoljno da smo svjesni činjenice da možemo izgubiti najdragocjenije djelove planete, već da se moramo boriti da ih sačuvamo.

Galerija

Bonus video: