Na početku nove školske godine, romski učenici dobili pribore i torbe

Učenica prvog razreda Sanja Jablan, koja je prethodnih godina pohađala dječije igraonice Crvenog krsta, nakon današnje podjele đačkih torbi i pribora nije krila oduševljenje zbog polaska u školu
212 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2015. 15:09h

Crveni krst Crne Gore (CKCG) počeo je danas sa dijeljenjem školskih pribora i đačkih torbi učenicima romske populacije iz Kampova Konik u Podgorici.

“Kako je svake godine sve veći broj učenika romske populacije koji žele nastaviti školovanje, tako će tim Crvenog krsta sukcesivno organizovati podjelu pribora za 440 učenika od 1. do 9. razreda”, navodi se u saopštenju.

Učenici koji pohađaju šest podgoričkih škola (Božidar Vuković Podgoričanin, Marko Miljanov, 21. maj, Savo Pejanović, Vuk Karadžić i Vladimir Nazor) dobiće do 9. septembra setove neophodnog školskog pribora za početak školske godine, dok će prvaci i učenici petog razreda, koji su ove godine prešli iz isturenog odjeljenja O.Š. „Božidar Vuković Podgoričanin“ u gradske škole, dobiti i školske torbe. Pored učenika gradskih škola, pribor će dobiti i 40 učenika isturenog odjeljenja O.Š. „Božidar Vuković Podgoričanin“, koji nastavu četvrtog razreda pohađaju u Kampu Konik 2.

Učenica prvog razreda Sanja Jablan, koja je prethodnih godina pohađala dječije igraonice Crvenog krsta, nakon današnje podjele đačkih torbi i pribora nije krila oduševljenje zbog polaska u školu.

Kako je rekla Crvenom krstu, srećna je što ima priliku da upozna nove drugare, uči, crta, igra se…

Plan CKCG je da do kraja septembra, nakon završetka podjele pribora, organizuje i podjelu higijenskih artikala učenicima gradskih škola, kao i predškolcima koji pohađaju otvorene dječije igraonice Crvenog krsta u Kampovima Konik. Ove aktivnosti realizovane su kroz projekte za koji su sredstva obezbijedili danski i italijanski Crveni krst.

Galerija

Bonus video: