Donacijom od 70.000 renovirano Interno odjeljenje bolnice u Baru

Od 12. avgusta do 4. septembra postavljene su pločice na donjem spratu odjeljenja, sem koronarne jedinice, okrečena je fasada, proradio je i lift, obnovljen namještaj u internim ambulantama i dijelu kupatila
113 pregleda 0 komentar(a)
Interno odjeljenje bolnica Bar, Foto: Radomir Petrić
Interno odjeljenje bolnica Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.09.2015. 15:51h

Zahvaljujući inicijativi dr Valentine Kalinić, interniste endokrinologa Opšte bolnice u Baru, Interno odjeljenje ove zdravstvene ustanove od juče ima mnogo bolje uslove za prijem pacijenata i brigu o njima.

U akciji dr Kalinić, od 66 donatora prikupljeno je 70.000 eura za adaptaciju odjeljenja.

Od donatora treba istaći poznatog sportskog radnika i vlasnika firme "TOP Stil" Đorđija Pavićevića čija je početna donacija od 10.000 na kraju bila 20.000 eura.

"Svi učesnici su vremenom povećali svoje donacije. Od 12. avgusta do 4. septembra postavljene su pločice na donjem spratu odjeljenja, sem koronarne jedinice, okrečena je fasada, proradio je i lift, obnovljen namještaj u internim ambulantama i dijelu kupatila", kazala je dr Kalinić.

Ona je rekla da je sve započela prošle zime u dogovoru sa Draganom Nikezićem, pacijentom i prijateljem akcije.

"Nastojala sam da ne zloupotrijebim ničije povjerenje, dnevno je na Internom radilo i po 20 radnika, koji su se ponašali kao da su u svom domu”, ,istakla je dr Kalinić.

Svim donatorima su uručene zahvalnice.

Bonus video: