Škola počela, a djeca bez razredne učiteljice

“Kako saznajemo, Ministarstvo prosvjete neće plaćati prevoz učenika od matične škole do “Luče”, već će to biti obaveza škole”, naglasio je roditelj koji je insistirao na anonimnosti
243 pregleda 3 komentar(a)
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva Vijesti
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.09.2015. 19:27h

Nekoliko roditelja tvrdi da su đaci odjeljenja III/6 OŠ “Dr Dragiša Ivanović” na Zlatici bez razredne učiteljice i da uprava škole još uvijek nije našla zamjenu. Dodatni problem je, kako tvrde, što djeca u školu nijesu išla prve sedmice i što ne znaju šta će biti sa prevozom đaka trećih razreda od matične škole do nekadašnje gimnazije “Luča”, u čijim prostorijama treba od danas da pohađaju nastavu.

“Kako saznajemo, Ministarstvo prosvjete neće plaćati prevoz učenika od matične škole do “Luče”, već će to biti obaveza škole”, naglasio je roditelj koji je insistirao na anonimnosti.

Istakao je da “roditeljima neće padati na pamet da daju novac za prevoz”.

Istakao je da je u petak održan roditeljski sastanak, kojem je prisustvovala samo psihološkinja te obrazovne ustanove.

“Nije se pojavila ni učiteljica, ali ni direktor škole”.

Kako je pojasnio, dosadašnja razredna učiteljica Zorka Kraljević se, prema riječima zaposlenih u toj školi, kandidovala za direktora OŠ “Branko Božović”, a rečeno im je da još uvijek nije nađena adekvatna zamjena.

Direktor OŠ “Dragiša Ivanović” Niko Raičević juče nije želio da odgovara na pitanja novinarke, uputivši je na portparolku Ministarstva prosvjete. Ipak, odbacio je spekulacije da školi trenutno nedostaje više razrednih starješina. Iz Ministarstva prosvjete ranije je saopšteno da će učenici trećih razreda OŠ “Dragiša Ivanović” na Zlatici nastavu u adaptiranim prostorijama u Doljanima početi 7. septembra. Kako su saopštili, školsku 2015/2016. “počeće u matičnim prostorijama osnovne škole...”.

“Shodno odredbama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, uprava škole je donijela odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada od drugog do četvrtog septembra zbog završetka radova na adaptaciji objekta područnog odjeljenja u Doljanima”, saopšteno je iz Ministarstva.

Uprava škole je, navode, donijela plan nadoknade časova za period za koji neće obavljati obrazovno-vaspitni rad.

Bonus video: