Studenti Pedagoške akademije se okupili nakon 49 godina

Ova generacija će nastaviti sa druženjima, a narednog ljeta, najvjerovatnije negdje na našem primorju obilježiće zlatnih 50 godina velikog drugarstva
0 komentar(a)
studenti, pedagoška akademija, Foto: Obrad Pješivac
studenti, pedagoška akademija, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 06.09.2015. 16:39h

Studenti Pedagoške akademije iz Nikšića, generacija 67/68. godine družila se na Žabljaku i u prijatnom ambijentu ski komleksa „Javorovača“ evocirali sjećanja na minulih 49 godina.

"Bili smo i ostali generacija prijateljstva, drugarstva i poštovanja kako na fakultetu tako i izvan njega. Tako je bilo i kasnije na radnim mjestima, dominantno obrazovnim ustanovama", kaže Budo Vušurović.

Od 22 studenta, među kojima je pet dama, po čemu su rekordna generacija, među živima je njih 18, a samo jedan još uvijek radno aktivan.

"To što smo tokom i nakon studija bili poštovani i priznati pedagoški društveni i sportski radnici rezultat je kvalitetnog odabira prilikom upisa, stečenih znanja tokom studiranja i svega drugog što smo naučili i prihvatili od naših profesora, posebno Dušana Dike Nikolića i mentora Mirka Minića ali i drugih koje nijesmo zaboravili. A mi smo im uzvraćali uspjesima na sportsko pedagoškim poljima. Naša generacija dala je fudbalere Sutjeske, poznata imena iz tih vremena Bogdana Vukovića, Miodraga Stanišića i pokojnog Radovana Bokana, odbojkaša Pavla Burića kao i Nikolu Mrvaljevića planinara i člana one slavne ekspedicije koja je prije pola vijeka prva prošla kanjon Nevidio. Svi ostali bili smo daroviti i svestrani sportisti a svi skupa kroz godine pedagoškog rada „proizveli“ bezbroj vrhunskih sportista i reprezentativaca Jugoslavije i Crne Gore", kaže Vušurović.

Ova generacija će nastaviti sa druženjima, a narednog ljeta, najvjerovatnije negdje na našem primorju obilježiće zlatnih 50 godina velikog drugarstva i prijateljstva.

Bonus video: