POVODOM DANA NACIONALNOG PARKA

Uživajte u ljepotama: Besplatan ulaz u Nacionalni park Durmitor

Kako se navodi, NP Durmitor od početka godine do 31. avgusta bilježi povećanje broja posjetilaca od 17 odsto, u odnosu na isti period prošle godine
112 pregleda 1 komentar(a)
Nacionalni park Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Nacionalni park Durmitor, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.09.2015. 09:06h

Ulaz u Nacionalni park (NP) Durmitor danas je besplatan za sve posjetioce.

"Povodom Dana NP Durmitor, pozivamo ljubitelje prirode da posjete ovo zaštićeno prirodno područje. Ulaz u Nacionalni park biće slobodan, a posjetioci će, pored ostalog, imati prilike da prošetaju brojnim pješačkim stazama, posebno edukativnom stazom oko Crnog jezera, i da uživaju u ljepotama ovog nacionalnog parka", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, NP Durmitor od početka godine do 31. avgusta bilježi povećanje broja posjetilaca od 17 odsto, u odnosu na isti period prošle godine.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore podsjetili su da su impresivna ljepota durmitorskog masiva i kanjonskih rijeka kao i njihova izuzetna ekosistemska i floristička raznovrsnost, prepoznate kao vrijednosti od svjetskog značaja, što je opredjelilo UNESCO da 1980. godine uvrsti NP Durmitor u Spisak svjetske kulturne i prirodne baštine.

"Njegovoj ljepoti posebnu draž daje 18 ledničkih jezera, nazvanih „gorske oči“. Najveće i najatraktivnije je Crno jezero okruženo gustom četinarskom šumom i bogato pastrmkom. Među najljepšim ukrasima Parka su i bistre silovite rijeke od kojih posebno impresionira Tara", kaže se u saopštenju.