Za deset dana završiće radove kod "Delte"

“Do probijanja rokova došlo je jer je na trasi planiranog vodovoda otkriven kabl”
15 komentar(a)
Saobraćaj, kružni tok kod Delte, Foto: Filip Roganović
Saobraćaj, kružni tok kod Delte, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.09.2015. 14:34h

Zbog izgradnje dodatne trake na dionici od kružnog toka kod „Delte” do Nikšićkog puta, svakog dana se stvaraju velike gužve.

“Gužve su velike baš, počinju od deset časova ujutro, a u špicu, odnosno od 13 do 16 časova, kolone automobila su baš duge”, kazao je novinarki “Vijesti” taksista.

Ekipa “Vijesti” vidjela je da je posle 13 časova gužva velika na kružnom toku, kao i da su se formirale kolone na saobraćajnici prema Nikšićkom putu.

Novinarki “Vijesti” zbog radova su se požalili i radnici obližnjih kafića i trgovina, koji tvrde da imaju manji promet.

Većina stanara „City kvarta“, kaže da je najveći problem buka i velika prašina.

Iz Agencije za izgradnju saopšteno je juče da će radovi biti završeni 15. septembra.

“Do probijanja rokova došlo je jer je na trasi planiranog vodovoda otkriven visokonaponski kabl čije izmještanje nije bilo predviđeno projektom i predmjerom radova”, navode iz Agencije.

Prema ugovoru, rok završetka radova, početih prvog jula, trebao je da bude kraj avgusta.

“Ovi naknadni radovi iziskivali su produženje roka. Izvođač je tražio da bude potpuno zatvorena desna kolovozna traka (obje saobraćajne trake) zbog velike dubine i širine iskopa za polaganje cijevi fekalne kanalizacije. Tom zahtjevu nijesmo udovoljili zbog intenzivnog saobraćaja, tako da je zatvaranje samo jedne trake dodatno otežalo i usporilo radove”, objasnili su iz Agencije. Ugovorena vrijednost radova je 290.474 eura, a izvođač je „Zetagradnja“ sa podizvođačima.

Bonus video: