PODSTICAJ ZA VEĆE USPJEHE

Kajakaški klub "Morača" nastupiće na osam takmičenja

Klub „Morača" sada ima 85 članova
0 komentar(a)
kajakaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
kajakaši, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.02.2019. 21:55h

Članovi Kajakaškog kluba “Morača” u  narednom periodu učestvovaće na osam međunarodnih takmičenja. 

"Time  ćemo opravdati epitet najtrofejnijeg crnogorskog kajakaškog kluba i dati sebi podsticaj za sve veće uspjehe" istakao je sekretar tog kluba Goran Furundžić.  On je kazao da KK "Morača" sada ima 85 članova.

Istakao je da se povećao broj poklonika toga sporta, naročito nakon održane manifestacije “Ajmo svi na Moraču”, na kojoj su učestvovali i članovi toga kluba.

Manifestaciju je tokom avgusta, organizovao Glavni grad, sa ciljem vraćanja popularnosti plaža na rijeci Morači, koje su nekada bile stjecište kupača, a danas su zapostavljene. 

Na plaži “Galeb”, pored vožnje kajaka, bilo je organizovano takmičenje u pikadu, šahu, corn-holu, nogotenisu, bacanju kamena s ramena, kuglanju. 

Furundžić je  napomenuo  da bi ljubitelja kajaka bilo više kada bi postojala finansijska podrška, jer konstatno se suočavaju sa nedostatkom opreme. 

"Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada permanentno izlazi u susret i shodno finansijskim mogućnostima pomaže pri dodjeli novca za odlazak na takmičenja", kazao je Furundžić. 

On je uvjeren  da će nadležni iz  Glavnog grada naći mogućnosti da u centru grada naprave regatnu stazu, a u dijelu Vranjskih njiva kajakašku  za slalom. 

To bi, kako je istakao,  značajno pomoglo da se razvije  pomenuti sport u glavnom gradu.