Goranović: Ravnomjeran kulturni razvoj proritet

Šćekić i njegovi saradnici upoznali su Goranovića sa razvojnim prioritetima Opštine Berane i naveli da je trenutno najveća potreba Opštine rekonstrukcija Centra za kulturu, čime bi se obezbijedili infrastrukturni uslovi za realizaciju kulturnih sadržaja
2 komentar(a)
Pavle Goranović, Foto: Vesko Belojević
Pavle Goranović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.09.2015. 11:48h

Ravnomjeran kulturni razvoj na teritoriji Crne Gore jedan je od prioriteta resornog Ministarstva, poručio je ministar kulture Pavle Goranović.

On je boravio juče u radnoj posjeti Opštini Berane, gdje je razgovarao sa predjednikom Opštine Dragoslavom Šćekićem, o implementaciji Zakona o kulturi i brojnim drugim temama iz te oblasti.

„Goranović je zadovoljan što će Ministarstvo kulture i naredne godine kroz program Razvoj kulture na sjeveru nastaviti da podržava kulturne projekte koji se realizuju i u ovoj Opštini, jer je ravnomjeran razvoj kulture na teritoriji Crne Gore jedan od prioriteta Ministarstva“, kaže se u saopštenju tog resora.

Kako se navodi, Šćekić i njegovi saradnici upoznali su Goranovića sa razvojnim prioritetima Opštine Berane i naveli da je trenutno najveća potreba Opštine rekonstrukcija Centra za kulturu, čime bi se obezbijedili infrastrukturni uslovi za realizaciju kulturnih sadržaja.

Opština Berane je, kako se dodaje, uz podršku Ministarstva kulture, tokom ljeta realizovala značajan broj kulturnih programa, što je, kako su se saglasili sagovornici, dodatan podsticaj da se dobra saradnja i u narednom periodu nastavi.

„Posebno je bilo riječi o Polimskom muzeju i njegovim aktivnostima, ali i mogućnostima da beranske ustanove kulture i brojni stvaraoci iz ove sredine budu snažnije podržani na konkursima Ministarstva kulture“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: