Uz muziku i riblju čorbu otvoreno poznato nikšićko izletište Blace

„Oduševljen sam kako su pripremili teren, sredili, šta su sve postavili“, kazao je 67-godišnji Radosav Pejović koji je, kako reče, kao dječak dolazio u Blace da se igra kauboja i indijanaca, jer je zarasla šuma bila dobro mjesto za skrivanje
102 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2015. 12:29h

Poznato nikšićko izletište Blace danas je primilo prve goste. Uz muziku i riblju čorbu u prijatnom ambijentu, kamperi sa Bedem festa imali su priliku da vide šta su članovi Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) u sklopu projekta revitalizacije Blaca, uradili.

„Oduševljen sam kako su pripremili teren, sredili, šta su sve postavili. Sad stvarno ovdje može da se dođe i uživa u prirodi tako da ću od sada ćešće dolaziti u Blace“, kazao je 67-godišnji Radosav Pejović koji je, kako reče, kao dječak dolazio u Blace da se igra kauboja i indijanaca, jer je zarasla šuma bila dobro mjesto za skrivanje.

Projekat revitalizacije izletišta Blace, koje će postati eko park i čije zvanično otvaranje je planirano krajem septembra, na četvrtom konkursu pivare “Trebjese” izabran je za najbolji ekološki projekat NVO, čiju realizaciju kompanija finansira sa 10.000 eura.

Oko 50 kampera, predvođeni nikšićkim ekolozima, išli su uskim šumskim stazama, od Bedema do Blaca.

„Željeli smo da oživimo stare puteve koji su nekada vodili do Blaca, dok nije probijena saobraćajnica, ali i da promovišemo zdrave stilove života. Uradili smo dosta, ali nas do zvaničnog otvaranja eko parka čeka još mnogo toga“, kazao je Miodrag Karadžić, izvršni direktor DMEN-a.

Do sada su ekolozi napravili most, postavili informacionu tablu, deset klupa, pet stolova, klackalicu za djecu, sprave za trening, uklonili jedan dio korova.

„Narednih dana nas očekuje postavljanje još klupa i stolova, ljuljaška, kućice za ptice. Tokom trajanja Bedem festa na glavnoj bini biće prikazivan i kratki promotivni film u trajanju od 30 sekundi koji opisuje lokaciju Blaca i dosadašnje aktivnosti,“ kazao je Karadžić.

Promocija eko parka Blace organizovana je u okviru Bedem festa, koji se po šesti put organizuje u gradu pod Trebjesom i koji je okupio veliki broj izvođača, ali i posjetilaca.

Galerija

Bonus video: