PROMJENE U INSTITUTU ZA BOLESTI DJECE

Kavarićeva odlazi, novi direktor biće Nikčević

Kavarićeva je “Vijestima” kazala da je ostavku podnijela još 31. avgusta, kada i bivša direktorica Instituta Danojla Dakić
516 pregleda 8 komentar(a)
Maja Kavarić, Foto: Boris Pejović
Maja Kavarić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2015. 06:32h

Direktorica Pedijatrijske klinike u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Maja Kavarić podnijela je ostavku na tu funkciju.

Kavarićeva je “Vijestima” kazala da je ostavku podnijela još 31. avgusta, kada i bivša direktorica Instituta Danojla Dakić.

Na pitanje koji je razlog povlačenja sa te funkcije, odgovorila je da je Dakićeva prije tri godine odabrala kao saradnika i da je to tada prihvatila ''isključivo da bi joj pomogla u pokušaju da urade nesto za zajedničku kuću, Dječju bolnicu.”

“Onog momenta kad se ona povukla, za mene je logičan slijed i moja ostavka. To je jedini razlog'', kazala je Kavarićeva.

Upitana da li je i kada o ostavci obavijestila direktora KCCG Ranka Lazovića, s obzirom na to da je on ranije demantovao spekulacije o njenoj ostavci, Kavarićeva je rekla da ''pretpostavlja da mu to nije bilo blagovremeno proslijeđeno''.

Novi direktor Pedijatriske klinike, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, je Draško Nikčević, načelnik Odjeljenja za hematologiju i kardiologiju na toj klinici.

Dva dana nakon što je Dakić podnijela ostavku, Lazović je na čelo Instituta postavio Sonju Milašinović, bivšu načelnicu Odjeljenja za dječju hirurgiju na Dječjoj hirurškoj klinici.

Dakićeva je ranije kazala “Vijestima” da je razmišljala o ostavci i da ne postoje "specijalni razlozi" zbog kojih se povukla sa te funkcije, demantujući glasine da je smijenjena.

Pojasnila je da je tri godine bila direktorica, što ju je, tvrdi, umorilo, a smatra i da "direktore treba mijenjati".