Porodici Radulović odobrena jednokratna novčana pomoć

Stručni radnici Centra će, dodaje se, nastaviti da prate i pružaju podršku porodici, kako bi djeca poboljšala rezultate u školi, kao i zdravstveno stanje dječaka
147 pregleda 2 komentar(a)
porodica Radulović, Foto: Banka hrane
porodica Radulović, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 04.09.2015. 12:53h

Šestočlana porodica Radulović iz Komana nalazi se u nezavidnoj situaciji i treba materijalnu i savjetodavnu pomoć Centra za socijalni rad Podgorica, utvrdili su radnici Centra nakon jučerašnje posjete porodici.

“Napominjemo da se predsjednik MZ Komani interesovao za ostvarivanje prava na materijalno obezbjedjenje za ovu porodicu, kojom prilikom mu je predočeno koju dokumentaciju je potrebno priložiti da bi se ovo pravo priznalo. Takođe nas je tom prilikom informisao da porodica Radulović posjeduje imovinu, ali da još uvijek nijesu podnijeli predlog za raspravljanje zaostavštine, što je jedan od zakonom propisanih uslova za ostvarivanje prava na materijalno obezbjedjenje”, navodi se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Porodici je od strane Centra za socijalni rad odobrena jednokratna novčana pomoć, koja će, kako je najavljeno, u toku dana biti uplaćena na žiro račun MZ Komani.

Stručni radnici Centra će, dodaje se, nastaviti da prate i pružaju podršku porodici, kako bi djeca poboljšala rezultate u školi, kao i zdravstveno stanje dječaka.

“Stručni radnici će u sklopu pružanja podrške porodici upoznati roditelje koje sve resurse mogu ostvariti u zajednici, a sve u cilju pravilnog razvoja djece. Isto tako, Centar za socijalni rad Podgorica će razmotriti zahtjev i dokumentaciju porodice Radulović i odlučiti po istoj o dodjeli materijalnih davanja”, stoji u saopštenju.

Iz Banke hrane Crne Gore su ranije apelovali su da se štočlanoj porodici Radulović iz Komana, koja nema nikakva primanja i živi bez socijalne pomoći i dječjeg dodatka, pomogne.

“Žiro-račun kod Societe Generale Bank je 550-3574-31. Uplata je na Glavni grad Podgorica, Mjesna zajednica Komani, selo Milati, sa naznakom, pomoć za Raduloviće", zaključuje se u saopštenju Banke hrane.

Bonus video: