Nikšić: Kamperi sa Bedem festa u posjeti izletištu Blace

Do sada su ekolozi napravili most, postavili deset klupa, pet stolova, klackalicu za djecu, sprave za trening i uklonili jedan dio korova
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2015. 12:26h

Poznato nikšićko izletište Blace, koje Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) revitalizuje uz finansijsku pomoć pivare „Trebjesa“, sjutra će primiti prve posjetioce.

Biće to kamperi sa Bedem festa, koji se šesti put održava u gradu pod Trebjesom. Oni će prvi biti u prilici da pogledaju šta su to mladi ekolozi uradili u sklopu projekta revitalizacije Blaca, koje će postati eko park i čije zvanično otvaranje je planirano krajem septembra.

Projekat DMEN-a je izabran na četvrtom konkursu “Trebjese” za najbolji ekološki projekat NVO, čiju realizaciju kompanija finansira sa 10.000 eura.

„Željeli smo da iskoristimo održavanje Bedem festa za dodatnu promociju izletišta Blace, kako Nikšićanima tako i posjetiocima iz drugih gradova. Pivara je jedan od sponzora Bedem festa, pa nam je posebno drago što smo ova dva važna projekta uspjeli da uvežemo na pravi način”, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari.

Članovi DMEN-a, Saveza izviđača Crne Gore, kamperi, ali i ostali posjetioci Bedem festa okupiće se u subotu u kampu u 11 sati i potom krenuti put izletišta Blace, gdje je planirana dnevna svirka i spremanje riblje čorbe.

„Pješačka tura će trajati 20 minuta i očekujemo oko 50 učesnika. Ovim potezom ćemo uz zdrave stilove života promovisati naša dosadašnja dostignuća u Blacama, a još mnogo posla nas očekuje do zvaničnog otvaranja eko parka“, kazao je Miodrag Karadžić, izvršni direktor DMEN-a.

Do sada su ekolozi napravili most, postavili deset klupa, pet stolova, klackalicu za djecu, sprave za trening i uklonili jedan dio korova.

„Narednih dana nas očekuje postavljanje još klupa i stolova, ljuljaška, kućice za ptice, informacione table. Tokom trajanja Bedem festa na glavnoj bini biće prikazivan i kratki promotivni film u trajanju od 30 sekundi koji opisuje lokaciju Blaca i dosadašnje aktivnosti,“ kazao je Karadžić.

Galerija

Bonus video: