Vjernici da pomognu izbjeglicama

“U bjegu za sigurnim životom, većina njih prolazi kroz nemoguće uslove za život, bez najpotrebnijih stvari, hrane iv ode, Zaprepašćeni smo odlukom pojedinih vlada koje selektivno pristupaju rješavanju ovog problema, po osnovu vjere ili nekih drugih kriterija”, kaže se u saopštenju
2 komentar(a)
Francuska izbjeglice, Foto: Beta/AP
Francuska izbjeglice, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.09.2015. 11:23h

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori apelovao je na vjernike da se solidarišu i shodno materijalnim mogućnostima pomognu izbjeglice, bez obzira na njihovu vjeru.

Iz mešihata su kazali da je problem izbjeglica iz Sirije jedan od najvećih testova moralnosti i demokratskih vrijednosti modernog svijeta.

“U bjegu za sigurnim životom, većina njih prolazi kroz nemoguće uslove za život, bez najpotrebnijih stvari, hrane iv ode, Zaprepašćeni smo odlukom pojedinih vlada koje selektivno pristupaju rješavanju ovog problema, po osnovu vjere ili nekih drugih kriterija”, kaže se u saopštenju.

Iz mešihata su rekli da je univerzalna vrijednost koju baštini čovječanstvo da je svaki život jednako vrijedan.

Prema njihovimm riječima, svi ljudi su braća jer potiču od jednog čovjeka i jedne žene, a da su Božjom voljom podijeljeni na različite narode i vjere, kako bi se međusobno upoznavali i jedni druge pomagali.

“Obavještavamo da će se naredne džume organizovati sedžada u svi džamijama za izbjeglice iz Sirije i susjednih zemalja, kao id a svoje priloge džematlije mogu tokom cijele sedmice uplatiti u kancelarijama medžlisa”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: