PRVA POŠILJKA NA ANALIZI

Crna Gora vraća još 12.000 kg krompira u Srbiju

Pošiljka se trenutno nalazi na srpskoj granici, gdje se upravo sprovode detaljne analize i do kraja dana biće poznati rezultati inspekcijskog pregleda
0 komentar(a)
Krompir, Foto: Vesko Belojević
Krompir, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.09.2015. 12:57h

Uprava za inspekcijske poslove vratila je danas još jednu pošiljku od 12.000 kg merkantilnog krompira iz Srbije zbog prisustva štetnog organizma.

„U uzorku koji je Fitosanitarna inspekcija dostavila fitosanitarnoj laboratoriji utvrđeno je prisustvo hodnika ispod površine kore i dvije lutke. Oštećenja i lutke pripadaju vrsti iz familije moljaca (Geleechiidae),“ stoji u saopštenju.

Fitosanitarna inspekcija je o navedenom obavijestila Fitosanitarnu upravu,  u cilju obavještavanja nadležnog organa Republike Srbije.

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove juče je saopštila da je vratila u Srbiju više od 20.000 kilograma merkantilnog krompira, zbog prisustva štetnog organizma u krompiru iz familije moljaca. 

Pošiljka se trenutno nalazi na srpskoj granici, gdje se upravo sprovode detaljne analize i do kraja dana biće poznati rezultati inspekcijskog pregleda, naveli su u ministarstvu. 

Iz crnogorske Uprave su najavili da će fitosanitarna inspekcija u narednom periodu pojačati nadzor nad uvoznim kontingentima krompira.  

Preporučujemo za Vas