Šestočlanoj porodici iz sela nadomak Podgorice potrebna pomoć

U prostoriji u kojoj žive nalazi se kauč, komoda, frižider i šporet na drva, koji radi i ljeti, jer struju nemaju zbog duga od 2.000
117 pregleda 8 komentar(a)
porodica Radulović, Foto: Banka hrane
porodica Radulović, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 04.09.2015. 06:03h

Iz Banke hrane Crne Gore apelovali su da se seštočlanoj porodici Radulović iz Komana, koja nema nikakva primanja i živi bez socijalne pomoći i dječjeg dodatka, pomogne.

U saopštenju Banke hrane piše da otac Nikola i majka Jelena žive sa četvoro djece, od kojih nastarije ima 12, a najmlađe dvije godine, u neuslovnoj kućici, te da su jedina primanja od teškog fizičkog rada i sječe drva.

"Od jednog metra drva koje pripremi za prodaju ostane mu pet eura. Trude se Nikola i Jelena na razne načine da nahrane svoju djecu, što potvrđuju njihove ranjene ruke", saopštili su iz te organizacije.

Objasnili su da su pokušavali da drže ovce i krave, ali su zbog sušnog terena i nedostatka vode životinje uginule.

"Pokušavali su i sa poljoprivredom, ali ne može. Nikola je kupio 160 kilograma sjemena krompira koje je posadio, a dobio je 100 kilograma", naglasili su.

U Banci hrane tvrde da Radulović ima nekoliko koza i da šansu vidi u tome da nabavi 20 životinja, jer smatra da bi mu pomogle da preživi.

"Nikola ne moli za pomoć, on traži da radi", pojasnili su iz ove organizacije.

Iz Banke hrane su naglasili da porodica nema osnovnih uslova za život, kupatilo, vodu, te da se u prostoriji u kojoj žive nalaze kauč, komoda, frižider i šporet na drva, koji radi i ljeti, jer se na njemu kuva ručak (veliki komad slanine). Struju ne troše, zbog duga od 2.000 eura.

Iz Banke hrane, koja je porodici udijelila jednokratnu pomoć u hrani, higijenu, slatkišima, priboru i knjigama, apeluju i na Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Centar za socijalno da posjeti porodicu i uvjeri se da im je potrebna socijalna pomoć i dječji dodatak. Porodica nema žiro-račun, nikada nije dobijala novčanu pomoć, a pomoć se može uplaćivati preko računa sela Komani.

“Žiro-račun kod Societe Generale Bank je 550-3574-31. Uplata je na Glavni grad Podgorica, Mjesna zajednica Komani, selo Milati, sa naznakom, pomoć za Raduloviće", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: