Nemaju novac za davaoce krvi

Nakon odgovora Opštine Budva, Društvo prinuđeno da prekine tradiciju dugu 32 godine
86 pregleda 1 komentar(a)
DDDK Radivoje Pima, Foto: Vuk Lajović
DDDK Radivoje Pima, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.11.2018. 20:39h

Opstanak jednog od najuspješnijih crnogorskih društava dobrovoljnih davalaca krvi, budvanskog DDDK “Radivoje Pima“, dovedeno je u pitanje nakon što Opština nije dala novac za tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja se pune tri decenije organizuje povodom Dana opštine, 22. novembra.

Predsjednik Organizacionog odbora za proslavu Dana opštine, potpredsjednik Opštine Vladimir Bulatović pismeno je odgovorio budvanskom Društvu da zbog ograničenosti budžeta, Opština nema novca da finansira akciju. Nakon što je stigao negativan odgovor, Upravni odbor Društva je saopštio da akcija dobrovoljnih davalaštva krvi koja se pune 32 godine organizuje u okviru obilježavanja Dana opštine, ove godine neće biti organizovana.

“Nakon 32 godine akcija neće biti organizovana“, saopštili su predsjednik UO Branko Lopičić i predsjednik Društva Nenad Jovović.

Zbog neopredjeljivanja sredstava, koja su minulih godina iznosila po 5.000 eura, Lopičić i Jovović smatraju da takvim odnosom prema Društvu “nije prepoznat značaj i neophodnost njegovog postojanja i djelovanja“.

„Od svog postanka Društvo je funkcionisalo u okviru opštinske organizacije Crvenog krsta, ali najnovijom inicijativom sadašnjeg rukovodstva budvanskog Crvenog krsta zahtijeva se izdvajanje našeg Društva i transformacija u NVO. Zbog svega navedenog, doveden je u pitanje opstanak i pored činejnice da je do skora bilo jedno od najmasovnijih i najaktivnijih društava u Crnoj Gori i šire“, naveli su rukovodioci Društva

Bonus video: