Fešta na skalama u Novom počinje 12. septembra

"Nadamo se da ćemo na taj način uljepšati grad i poboljšati ponudu sa nekim novim ukusima i bojama“, kazala je Hare Braun, objasnivši da su smokve i sir tema „jer je po njima ovo područje poznato i dobro idu jedno uz drugo“
122 pregleda 1 komentar(a)
Maja Erenji Hare Braun, Milina Kovačević, Foto: Slavica Kosić
Maja Erenji Hare Braun, Milina Kovačević, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.09.2015. 13:46h

Fešta na skalama, dvodnevna gastronomska manifestacija s podnaslovom “Od stabla smokve do trpeze domaćeg sira”, počeće 12. septembra, najavili su organizatori NVO Ruke na današnjoj konferenciji za novinare.

"Fešta na skalama je osmišljena kao ulični festival koji u duhu zajednice spaja kulinarstvo i kreativnost. Nadamo se da ćemo na taj način uljepšati grad i poboljšati ponudu sa nekim novim ukusima i bojama“, kazala je Maja Erenji Hare Braun, objasnivši da su smokve i sir tema „jer je po njima ovo područje poznato i dobro idu jedno uz drugo“.

Kako je dodala, manifestacija je inspirisana Malom feštom od narandže, koja je u februaru ove godine na hercegnovske ulice donijela dobru atmosferu i bila odličan povod za druženje.

Cilj je, kazale su, kazale Maja Erenji Hare Braun i Milina Kovačević, bio da se povežu gastronomija i kreativnost, umijeće i radinost sa kulturnim sadržajima u Art taunu, da se uspostave kontakti turista i lokalnog stanovništva sa domaćim proizvodom.

Gosti će na Fešti moći da degustiraju smokve i proizvode od smokava, kao i domaće sireve iz Herceg Novog. Lokalni umjetnici će izlagati rukotvorine, a sve praćeno muzikom klape „Kastel Nuovo“ i nove grupe „Noge u more“. Kreativne radionice za djecu i odrasle održaće se drugog dana festivala. Kako navode organizatori, interesovanje javnosti je veliko i vjeruju „da će skale (stepenište 28.oktobra) biti kratke“ za sve one koji žele da dođu.

Organizatorke su za jesen najavile feštu koja će biti posvećena naru – šipku koji takođe uspijeva u hercegnovskom kraju.

Bonus video: