Iz korita Ribnice uklonili otpad

Čišćenje korita Ribnice organizovano je i radi održavanja “Elektronik bits” festivala koji će početi sjutra, u organizaciji Telekoma
160 pregleda 3 komentar(a)
Ribnica, Foto: Filip Roganović
Ribnica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.09.2015. 06:14h

Dio korita rijeke Ribnice, od knjižare "Karver" do mosta Kapadžića, juče su od otpada očistili radnici Javnog preduzeća “Čistoća”.

"Iako je u pitanju potez koji se tokom ljetnjih mjeseci redovno održava, tokom čišćenja sakupljeno je oko 30 kesa komunalnog i drugog sitnog otpada", saopšteno je iz tog preduzeća.

Jučerašnje čišćenje korita Ribnice organizovano je i radi održavanja “Elektronik bits” festivala koji će početi sjutra, u organizaciji Dojče Telekoma.

Iz "Čistoće" su najavili da će se pomenuti prostor čistiti i nakon završetka festivala i apelovali sugrađane da ne odlažu otpad na nedozvoljena mjesta.

"Apelujemo na pojedince da ne odlažu otpad na nedozvoljenim mjestima, naročito obalama i koritima rijeka, kako bi svi zajedno doprinijeli očuvanju životne sredine i izbjegli stvaranje ružnih slika koje se, uprkos čišćenjima, stalno ponavljaju", naveli su iz preduzeća.

Istakli su da su obale rijeka prostori koje redovno održavaju.

Međutim, kako napominju, nerijetko nesavjesni pojedinci odlažu i drugi otpad, za čije uklanjanje je potrebno dodatno angažovanje ljudstva i mehanizacije.

Bonus video: