U Lovćencu održane "Plemenske viteške igre"

Nadmetale su se ekipe Lješanske Nahije, Ćeklića, Cuca, Njeguša, Kuča, Ljubotinjana, Crmničana, Očinića, Bajica i ekipa "Durmitor" iz Bačkog Dobrog Poja
131 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2015. 06:44h

U Lovćencu su u organizaciji CD "Lovćen" održane VI "Plemenske viteške igre", nadmetanje u starim crnogorskim sportskim disciplinama.

Nadmetale su se ekipe Lješanske Nahije, Ćeklića, Cuca, Njeguša, Kuča, Ljubotinjana, Crmničana, Očinića, Bajica i ekipa „Durmitor“ iz Bačkog Dobrog Poja.

Najbolji u ukupnom plasmanu su: Njeguši, Lješnjani i Očinići

Pobjednik u disciplini kamena s ramena je Srđan Čavor (Njeguši), u namicanju kotura najbolji je bio Aleksandar Čičarević (Lješnjani), u skoku u dalj Vladimir Popović (Očinići). U disciplinama prečaga i vuča konopa najbolja je bila ekipa Njeguša, a u košarci i fudbalu ekipa Cuca.

Nakon nadmetanja nastavljeno je zajedničko druženje uz pjesmu za koju se pobrinuo Peđa Tomčić iz Kule.

"Posebnu zahvalnost dugujemo gostima Srđanu i Čavoru sa Njeguša i ekipi "Durmitor" iz Bačkog Dobrog Polja, te gostima iz Crvenke, Beograda i Novog Sada i naravno građanima Lovćenca koji su u velikom broju posjetili ovu manifestaciju. Zahvaljujemo se na pomoći udruženju mladih „Naš život“ iz Lovćenca, udruženju „Bačka kuća“, KUD „P.P. Njegoš“- Lovćenac, Opštini Mali Iđoš i Mjesnoj zajednici Lovćenac, navodi se u saopštenju crnogorskog društva "Lovćen" iz Lovćenca.

Galerija

Bonus video: