Milašinović na čelu Dječje bolnice

To je "Vijestima" saopštio direktor KCCG Ranko Lazović, koji je nakon razgovora sa ljekarima odlučio da Milašinovićevu, načelnicu odjeljenja dječje hirurgije u Dječjoj hiruškoj klinici, postavi na čelo Instituta
620 pregleda 14 komentar(a)
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.09.2015. 05:22h

Specijalista dječje hirurgije i ortopedije Sonja Milašinović nova je direktorica Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

To je "Vijestima" saopštio direktor KCCG Ranko Lazović, koji je nakon razgovora sa ljekarima odlučio da Milašinovićevu, načelnicu odjeljenja dječje hirurgije u Dječjoj hiruškoj klinici, postavi na čelo Instituta.

"Vijesti" su prije dva dana objavile da je direktorica Instituta Danojla Dakić podnijela ostavku na tu funkciju. Ona je kazala da je razmišljala o tom potezu i da ne postoje "specijalni razlozi" zbog kojih se povukla sa te funkcije, demantujući glasine da je smijenjena.

Dakićeva je odgovorila da konflikti nijesu razlog ostavke i istakla da u potpunosti podržava novi menadžment i Lazovića.

Pojasnila je da je tri godine bila direktorica, što ju je, tvrdi, umorilo, a smatra i da "direktore treba mijenjati".

Dakićevu je na mjesto direktorice Dječje bolnice postavio bivši direktor KCCG Milan Mijović u aprilu 2012. godine, nakon što je smijenio dr Vesnu Miranović.

Mijović je u aprilu ove godine podnio ostavku "iz ličnih razloga", a Vlada je imenovala Lazovića.

On je ubrzo smijenio devet direktora klinika, tvrdeći da se vodio stručnim kriterijumima, zanemarujući partijske i privatne.

Iako su zaposleni spekulisali da je i direktorica Pedijatrijske klinike u Institutu Maja Kavarić podnijela ostavku, ona će i dalje obavljati tu funkciju.

Bonus video: