Berane: Postavljeno pet klupa i pet betonskih kanti za otpatke duž obilaznice

U NVO "Sjeverna zemlja" kazali su da je osnovni cilj akcije bio da daju doprinos unapređenju kvaliteta života građana Berana i sredine u kojoj živie kroz konkretan primjer – uređenje grada
154 pregleda 5 komentar(a)
Klupa, kanta za otpatke, Berane, Foto: NVO "Sjeverna zemlja"
Klupa, kanta za otpatke, Berane, Foto: NVO "Sjeverna zemlja"
Ažurirano: 23.11.2018. 16:31h

Nevladina organizacija "Sjeverna zemlja" iz Berana, uz podršku Komunalnog preduzeća, postavila je pet klupa i pet betonskih kanti za otpatke duž obilaznice, i na taj način uljepšali ovu saobraćajnicu koja ujedno predstavlja i gradsko šetalište.

Kako je saopšteno, planirano je postavljanje još dvije kante na zelenom ostrvu u ulici VIII crnogorske.

U NVO "Sjeverna zemlja" kazali su da je osnovni cilj akcije bio da daju doprinos unapređenju kvaliteta života građana Berana i sredine u kojoj živie kroz konkretan primjer – uređenje grada.

Oni su naglasili da je prvobitno planirano uređenje Cvjetnog parka, ali su zbog najave ulaganja drugih donatora napravili izmjenu i odlučili da se ovim projektom nastave radovi na uljepšavanju obilaznice.

Ova akcija je samo jedna u nizu aktivnosti koje će se realizovati u Beranama, u sklopu projekta "Cvjetni park – ogledalo mog grada", koji se finansira sredstvima Opštine Berane za 2018. godinu.

Današnjoj akciji uređenja grada su se pridružili sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić, kao i savjetnik u tom sekretarijatu Remzija Ramusović.

"Sjeverna zemlja" je od ranije prepoznata kao veoma aktivna nevladina organizacija u oblasti zaštite životne sredine, koja je sa nekoliko međunarodnih grantova već učinila dosta na uređenju Berana.

Prošlog mjeseca oni su, takođe u saradnju sa komulanim preduzećem, zasadili stotinu sadnica duž jednog dijela zaobilaznice pored Lima dugog tri i po kilometra.

Bonus video: