Tivat: Najveća regata na istočnoj obali Jadrana

Tokom posljednjih godina marina Porto Montenegro postala je vodeća matična luka za superjahte i jedno od najluksuznijih nautičkih naselja na Mediteranu, te je, prema mišljenju organizatora, atraktivna kao "nautička pozornica budućnosti"
0 komentar(a)
Porto Montenegro jahte, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro jahte, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 02.09.2015. 13:39h

Septembarski događaji u marini za superjahte i luksuznom nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu, fokusirani su na nautiku: prva edicija "MYBA Pop-up Show-a" sajma i prestižna regata "Hiljadu ostrva", okupiće zanimljivu nautičku klijentelu, kao i ljubitelje jahtinga i jedrenja.

Eksluzivni nautički događaj "MYBA Pop-Up Superyacht Show", održava se od 4. do 6. septembra, a vlasnici impresivnih jahti iz cijelog svijeta pristižu kako bi bili prisutni na trodnevnoj prezentaciji koja okuplja MYBA jahting brokere, zastupnike i predstavnike jahting industrije.

Predstavnici Porto Montenegra i prestižne globalne jahting asocijacije MYBA proteklih mjeseci intenzivno su radili na organizaciji ovog događaja, prvog ovakve vrste u region.

Tokom posljednjih godina marina Porto Montenegro postala je vodeća matična luka za superjahte i jedno od najluksuznijih nautičkih naselja na Mediteranu, te je, prema mišljenju organizatora, atraktivna kao "nautička pozornica budućnosti".

Tokom trodnevnog programa, na mulu 1 sa vezovima za superjahte, međunarodni posrednici, brokeri i zastupnici jahting institucija, imaće priliku da uživaju u superjahtama, ali i čuju novitete u nautičkoj industriji.

Društveni događaji, zabave u rekonstruisanom Jahting klubu Porto Montenegro i krstarenje u akvatorijumu Boke, biće idealna prilika za umrežavanje više od 100 brokera i vlasnika superjahti sa potencijalnim klijentima, ali i prezentaciju Crne Gore kao atraktivne jahting destinacije.

Treća po redu velika međunarodna regata "Hiljadu ostrva" (Thousand Islands Match Race), koju organizuju Jahting klub Porto Montenegro, JK SCOR Rijeka i Udruženje "Val" iz Rijeke, jedriće se od 17. do 27. septembra, u klasi ORC i MOCRA.

Za manje od mjesec dana od ove jedriličarke trke, dolazak je potvrdilo preko 20 skipera sa jedrilicama iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, čime se još jednom potvrđuje međunarodni imidž ove regate.

U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, u četvrtak 23. septembra održaće se i regata pod nazivom "Hiljadu ostrva +2", u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro, kada će jedriličari iz Tivta imati priliku da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate, oko dva bokeška ostrva.

Svi ljubitelji jedrenja u Porto Montenegru uživaće i ovog mjeseca na sesijama na BLU26 jedrilicama, Twilight ili veslanju, ali i časovima jedrenja za najmlađe koje organizuje Jahting klub Porto Montenegra. Sportski klub Porto Montenegra osim redovnih sportskih sadržaja na koje su navikli nautički klijenti, ali i lokalci, od teretane, skvoš i teniskih terena, kuglanja, redovnih časova joge, pilatesa, HIIT-a, zumbe, nudi i Hot detox časove joge 6. i 20. septembra.

Bonus video: