Obrazovanje ključno za poboljšanje standarda građana

“Istaknuto je da obrazovanje čini ključni aspekat demokratske političke kulture, te unapređivanja vladavine prava, a time i poboljšanja ekonomsko-socijalnog standarda građana”, kaže se u saopštenju
50 pregleda 4 komentar(a)
obrazovanje_6, Foto: Ilustracija: Shutterstock.com
obrazovanje_6, Foto: Ilustracija: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.09.2015. 10:29h

Obrazovanje je ključni aspekt demokratske političke kulture i unapređivanje vladavine prave, a time i poboljšanja ekonomsko-socijalnog standarda građana, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika Odbora za evropske integracije sa delegacijom njemačkog Bundestaga.

Zamjenica predsjednika Odbora za evropske integracije, Marija Maja Ćatović i članica Odbora, Azra Jasavić sastale su se sa delegacijom njemačkog Bundestaga, koja boravi u posjeti Crnoj Gori, u okviru procedure izbora kandidata za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (International Parliamentary Scholarships – IPS).

“Fokus razgovora bio je na stipendiji koja se dodjeljuje mladim ljudima iz više od 40 država svijeta, a koji će provesti pet mjeseci na usavršavanju i upoznavanju njemačkog političkog sistema, u radu sa poslanicima Bundestaga”, kaže se u saopštenju Skupštine.

Kako se navodi, poslanice Skupštine izrazile su punu podršku tom programu, kao i nadu da će crnogorski stipendisti upotrijebiti stečena znanja u daljem usavršavanju i radu u Crnoj Gori.

U saopštenju se navodi da su učesnici sastanka govorili i o važnosti obrazovanja i usavršavanja mladih ljudi, a naročito sticanja stručnih znanja u inostranstvu, koja po povratku mogu primijeniti u svojim lokalnim zajednicama.

“Istaknuto je da obrazovanje čini ključni aspekat demokratske političke kulture, te unapređivanja vladavine prava, a time i poboljšanja ekonomsko-socijalnog standarda građana”, kaže se u saopštenju.

Iz delegacije njemačkog Bundestaga, na sastanku su učestvovali Ulrih Pecold (Ulrich Petzold), poslanik Bundestaga, Gido Hajnen (Guido Heinen), rukovodilac Službe za nauku u Bundestagu i zamjenik njemačke ambasadorke u Crnoj Gori, Uve Merkuter (Uwe Meerkotter).

Bonus video: