Na Cetinju organizovana svečanost za prvake

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je da mu je zadovoljstvo što je pozdravio novu generaciju mladih sugrađanki i sugrađana koji će, počev od danas, sticati obrazovanje u najstarijoj prosvjetnoj ustanovi na Cetinju
8 komentar(a)
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Cetinje grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.09.2015. 13:09h

Cetinjske osnovne škole „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred” organizovale su svečanosti povodom prvog školskog dana za novu generaciju prvaka.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je da mu je zadovoljstvo što je pozdravio novu generaciju mladih sugrađanki i sugrađana koji će, počev od danas, sticati obrazovanje u najstarijoj prosvjetnoj ustanovi na Cetinju.

„Jer ovaj prvi septembar za vas je početak životnog poglavlja koje ćete u budućnosti pamtiti kao jedno od najljepših – zahvaljujući sticanju znanja, druženju, ali i izuzetnom nastavnom kadru Osnovne škole Njegoš“, kazao je Bogdanović pozdravljajući prvake te škole.

Direktorica škole „Njegoš“, Novka Milošević, poželjela je učenicima prvog razreda uspješno školovanje, navodeći da je uvjerena da će ta obrazovna institucija i dalje imati izuzetnu saradnju sa roditeljima učenika, ali i sa gradskom upravom.

Ona je kazala da su dani poput ovog uvijek posebni i to ne samo za prvake, njihove roditelje i nastavni kadar, već i za čitav grad.

„Upravo vi – danas prvaci – sjutra ćete biti zreli i odrasli ljudi. Na vama leži budućnost Cetinja, ali i Crne Gore“, poručila je Milošević.

Bogdanović je, obraćajući se prvacima u Osnovnoj školi „Lovćenski partizanski odred“, kazao da je siguran da će na njihovom putu ka budućim uspjesima, u narednim godinama, izuzetnu ulogu odigrati nastavnici i rukovodstvo te škole.

Direktorica škole „Lovćenski partizanski odred“, Sandra Sjekloća, naglasila je kako će rukovodstvo i nastavnici te škole biti u potpunosti posvećeni novoj generaciji učenika.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, događajima su, uz učenike prvog razreda, prisustvovali njihovi roditelji i brojni sugrađani.

Bogdanović je povodom početka nove radne godine obišao i Javnu predškolsku ustanovu „Zagorka Ivanović“, gdje je razgovarao sa direktoricom Senkom Vuksanović, i pozdravio najmlađe sugrađane.

Bonus video: