"VRATIMO DJECI IGRALIŠTA"

Obnovljeno igralište u blizini Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić”

Inicijativa ”Vratimo djeci igrališta” započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u Ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, nakon kojeg je jeoš igrališta u Glavnom gradu dobilo novo ruho
65 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2019. 23:43h

Dječje igralište u blizini Srednje elektrotehničke škole “ Vaso Aligrudić”, iza G zgrade, danas je obnovljeno kroz akciju Udruženja roditelja “Vratimo djeci igrališta!”.

U akciji, kako su istakli iz tog udruženja,  su, pored organizatora, učestovali stanari obližnjih zgrada i ekipe Javnog preduzeća “Zelenilo”.

“ Na inicijativu sugrađanki Ljiljane Burzan Nikolić i Milene Bugarin, značajan broj stanara i djece se odazvalo akciji uređenja igrališta, u kojem su nabavljene nove ljuljaške, ofarbani tobogani, popravljene klackalice, prosut novi pijesak, ali I ugrađene nove klupe”, saopštila je koordinatorka inicijative Vratimo djeci igrališta, Dejana Ponoš.

Ona je navela da joj je posebno zadovoljstvo bilo što je 25 djece uzelo četke u ruke I farbalo mobilijar.

“Svako dijete dobilo je četku I boju kako bi farbali mobilijar svoga igrališta.Takvim činom želili smo da djeci usadimo odgovornost prema svojem I javnom prostoru”, rekla je Ponoš.

Napomenula je da Udruženje “Roditelji” ovakve akcije sprovodi na inicijativu građana I da poziva sve sugrađane da se zajedno sa njima udruže u obnovu dječijih igrališta.

“U Podgorici, svakom igralištu treba obnova jer su u lošem stanju, zato, bez nekih velikih sredstava, građani to mogu obnoviti I svojoj djeci omogućiti zdravo odrastanje”, kazala je.

Pomenuto udruženje, kako je objasnila, ima za cilj  da ovakvim akcijama pošalje poruku javnosti da se igrališta moraju čuvati I da se ne smije dopuštiti njihovo uništavanje.

“Pozivamo I kompanije da nam se priklljuče kako bi I one omogućile djeci bezbjedan I kvalitetan kutak za igru I uživanje u slobodnom vremenu.

Inicijativa ”Vratimo djeci igrališta”  započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u Ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, nakon kojeg je jeoš igrališta u Glavnom gradu dobilo novo ruho.

Galerija