Počela Petrovačka noć

Centralni događaj petrovačke fešte svakako je priprema i posluživanje ribe uz vino i pivo
63 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2015. 17:16h

Uz bogat muzičko-zabavni program, vino, pivo, ribu, te lokalne specijalitete koji su mogli besplatno da degustiraju počela je tradicionalna „Petrovačka noć“. Najveća pučka fešta na crnogorskoj obali, okuplja svake godine, nekoliko hiljada turista, mještana i posjetioca iz okolnih primorskih gradova

Fešta, koju sa uspjehom više od decenije potpisuje Turistička organizacija Budve, potvrdila je da su takve manifestacije pun pogodak za animiranje gostiju da produže ili dođu na odmor upravo u mjesecima koji nijesu u špicu ljeta.

Program je počeo u popodnevnim satima tradicionalnim narodnim igrama, gdje su snage odmjerile nekoliko ekipa u vuči konopa, a organizovana je i trka plivača od pristaništa do obale. Dešavanja su nastavljena defileom budvanske Gradske muzike, I budvanskih mažorekti gradskom rivom šetalištem, praćena aplauzom okupljenih turista, da bi na na platou ispred Javne ustanove “Crvena komuna” održala polučasovni koncert.

Na dva punkta koja su bila postavljena na rivi, ispred Crvene komune, i drugi, pored restorana “Sutjeska” već od 17.30 časova članovi Sportsko ribolovnog društva “Širuni” su počeli pripremu 500 kilograma ribe, koje je obezbijedio organizator.

Centralni događaj petrovačke fešte svakako je bio priprema i posluživanje ribe uz vino i pivo.

Bogat muzičko zabavni program, počeće u 21 čas. Program otvara grupa "Neon", poslije koje će nastupiti novosadska grupa "Frajle". Centralni muzički događaj je svakako nastup kultnog hrvatskog benda "Parni valjak".

Galerija

Bonus video: