Građani darivali pribore, igračke, sveske, odjeću i obuću

Akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više će biti organizovana u tržnim centrima u tim gradovima, u Delti, Kameliji i TQ Plazi
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2015. 13:00h

Školski pribor, igračke, sveske, korištenu odjeću i obuću, darivali su građani Podgorice, Budve i Kotora u akciji Udruženja Roditelji.

U akciju "Podijelimo jer možemo više", kako je saopšteno od organizatora, prikupljene su značajne donacije koje će obradovati djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Kako su kazali, sve što je sakupljeno istog dana je podijeljeno porodicama koje se nalaze na evidenciji organizatora.

"Ovom akcijom imali smo za cilj da koliko toliko pomognemo najugroženijim porodicama, posebno njihovoj djeci koja treba da budu spremna za predstojeću školsku godinu, a na našoj evidencije je njih 500", kazala je Kristina Mihajlović iz Udruženja Roditelji.

Tokom akcije u šoping molu "Delta Siti", gdje su, na više punktova građani mogli priložiti svoje darove najugroženijoj djeci, prikupljeno je zančajan broj donacija.

"Volonteri Udruženja Roditelji, uz podršku Volonterskog kluba podgoričke gimnazije i volontera Crvenog Krsta, prikupili su školski pribor, svesk, odjeću i obuću”, istakla je Mihajlović.

Ona je kazala da joj je mnogo drago što su neki ljudi odlučili da pomognu djeci i što su pokazali da u nevolji možemo da budemo veliki ljudi.

"Ovo je peti put da Udruženje Roditelji organizuje humanitarnu akciju. Tokom prethodnih akcija, ali i kroz ovu, građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija”, napomenula je Mihajlović.

Navela je, da su zadovoljni i ovogodišnjem odzivu marketa "Maxi" i "Rode", koji su omogućili građanima da po sniženim cijenama kupuju školski pribor, sveske, torbe, koje su kasnije dodijeljene djeci.

Galerija

Bonus video: