U Tivtu zvanično borave 3.274 gosta

Tivatski hoteli ugostili su 655 posjetilaca, 2.460 turista boravi u privatnom smještaju, u kampovima je 53, a u odmaralištima ljetuje 106 gostiju
0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.08.2015. 09:32h

Prema posljednjim podacma lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno se odmaraju 3.274 zvanično prijavljena turista, što je 39 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Od ukupnog broja gostiju njih samo 29 su iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci.

Tivatski hoteli ugostili su 655 posjetilaca, 2.460 turista boravi u privatnom smještaju, u kampovima je 53, a u odmaralištima ljetuje 106 gostiju.

Kao ni ranijih godina, u ovu statistiku ne ulaze brojni nautički turisti koji u Tivtu borave na jahtama, jer Vlada Crne Gore još nije kompletirala set propisa po kojima će se i toj kategoriji posjetilaca obračunavati i naplaćivati boravišna taksa.

Budući da to, izvjesno je, neće biti završeno ni do početka decembra, sigurno je da je za tivatske turističke poslenike, po tom osnovu, izgubljena još jedna turitička sezona i značajan prihod koji se mogao ostvariti od najbogatijih gostiju uopšte – nautičkih turista.

Bonus video: